Џикић: Они су ми противници, нису непријатељи!

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је поносан на своје кошаркаше како су играли и како су се понашали током плеј-офа Суперлиге.

Кошарка 10.06.2016 | 18:45
Џикић: Они су ми противници, нису непријатељи!

Партизан је изгубио од Звезде 65:70, чиме су црвено-бели славили са 3:1 у серији и тако одбранили титулу.

„Честитам Звезди на освојеној титули. Честитам и својим играчима. Врло сам поносан на њих. Врло сам поносан на то како су се понашали, како су играли, са свим својим врлинама и манама и колико су желели да покажу да схватају шта играње у клубу са великом традицијом значи. Без обзира на тренутну ситуацију у којој се налазимо и која са њима нема никакве везе“, рекао је Џикић.

Звезда је први меч добила са 31 поеном разлике, а остала три решавана су у самој завршници.

„Били смо близу. У појединим моментима смо правили грешке које нисам очекивао. Много је тешко да се игра у овом ритму. Од кад је кренула КЛС...У ствари, нећу, испашће да тражим алиби. Честитам Звезди, мојим играчимаа, навијачима, нарочито на ономе после утакмице, а и на томе како нас бодре целе сезоне“, рекао је Џикић.

Он је казао да му је тешко да прича о томе каква је била сезона Партизана, али је да је уопштено задовољан учињеним до паузе у првенству.

„То се некако осетило на нама и на Звезди. Мислим и даље да није нормално да се плеј-оф игра на два дана, због људи кој воле кошарку. Много је тешко свака два дана бити концентрисан, квалитетан, али добро. Надам се да ће следеће године бити боље, да ће се планови сезоне знати што пре и на време. Генерално, било је и лоших и добрих ствари. Можда је боље да питате председника и оне који воде клуб“, рекао је Џикић.

Он је казао да Кевин Џонс сигурно неће остати, јер му је цена скочила и клуб нема новца да је плати. Он је казао да је у прелазном року приоритет да се дође до најбољих домаћих играча.

„То неће бити лако. Концепција тимова који имају квалитетне играче је да иду у иностранство. Ја сам и раније рекао да у ФМП-у има неких играча који би појачали Партизан. Не знам шта Звезда планира са њима, али тамо има неких играча које бих лично волео да тренирам. Изаћи чемона маркет српских играча, али њих нема превише“, рекао је Џикић.

Тренер је истакао да су проблеми Партизана дубоки.

„Ми после дуго времена немамо ни једног играча на списку сениорске и универзитетске селекције. ТО су чињенице. Ми као клуб морамо да урадимо нешто по том питању ако хоћемо да парирамо, прво Звезди, која је наш, не знам да ли је то одговарајући израз, вечити ривал. То захтева много рада, стрпљења и стратешког размишљања. Сад, да ли ће клуб то да ради са мном или без мене...“, рекао је Џикић.

Он је казао да ће тим следеће сезоне сигурно играти неко европско такмичење, као и да је то добра ствар за град.

„Сви знате које проблеме има Партизан и какви су они. Можда некима смета што их решавамо мирно, али ствари се мењау и дешавају. Има увек оних који би то да се уради брже-боље. Проблеми нису мали, али капирам да председник и Управно одбор раде свој посао. Мој став је да прво почистиш своје двориште“, рекао је Џикић.

Новинаре је питало да ли ће у клубу можда остати Новица Величковић, после чега је Џикић изнео низ похвала на играчев рачун.

„Људи не верују када им кажемо за колико новца игра Новица. То је дефиниција онога ’дошао сам да помогнем’. Новица је играч који није беби пудер. Он захтева од људи око себе обавезу највећег могућег степена. Када играш са њим, не можеш да се не бориш, то је неприхватљиво. Он је тотално ’олд скул’ човек. Можеш да играш лоше, али не и да се не бориш. Било је тренутака када млађи не капирају то шта је он, али то није само проблем Партизана, то је проблем српске кошарке“, рекао је Џикић.

„Дај боже да имамо више људи као што је Новица у нашој кошарци, јер једино то може да нас врати тамо где хоћемо да будемо“, додао је он.

На питање новинара да прокоментарише то што је честитао сваком играчу и члану стручног штаба, Џикић је одговорио да мисли да је то нормално.

„Они су моји противници, нису моји непријатељи. Они мисле исто мени што и ја њима. Сигуран сам да би било исто да је било другачије. То је нормално, нисам ни размишљао о томе“, рекао је Џикић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар