Надал се повукао и са Вимблдона!

Двоструки освајач Вимблдона Рафаел Надал ојавио је да ове године неће учествовати на трећем Грен слему сезоне због повреде.

Тенис 09.06.2016 | 18:45
Надал се повукао и са Вимблдона!

Шпански тенисер, који се повукао и током Ролан Гароса, неће учествовати на најпрестижнијем турниру на свету због повреде зглоба руке.

Крајем маја, одустао је од борбе на Ролан Гаросу, уочи трећег кола. Почетком јуна потврдио је да из истог разлога неће учествовати ни на Квинсу.

Овог четвртка, навијачима је поручио да га неће бити ни на Вимблдону.

Некадашњи "Број један", двоструки освајач престижног британског турнира (2008, 2010), саопштио је да неће играти у Лондону због још незалечене повреде зглоба руке, која га је мучила и у Паризу.

Одлуку о одустајању од трећег гренд слем турнира у сезони Шпанац је објавио на свом Фацебоок профилу.

"Здраво свима. После разговора са својим лекарима и добијања резултата последњих прегледа, жао ми је што морам да саопштим да нећу бити у стању да учествујем на Вимблдону.

Као што сви можете и да претпоставите, било је веома тешко донети такву одлуку, али повреда коју сам задобио на Ролан Гаросу изискује време за опоравак. Нажалост, нећу моћи да учествујем на предтурнирским активностима, на којима сам био претходних година.

Хвала вам свима на подршци, а посебно мојим фановима. Важе пажљиве поруке много ми значе"

Дакле, до даљег ће остати забележено да је Надал последњи велики успех на Вимблдону направио 2011. године, када је стигао до финала и изгубио од Новака Ђоковића. Потом ниједном није успео да "догура" даље од осмине финала, у којем је стао 2014, када га је елиминисао Аустралијанац Ник Кирјиос.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар