Анализа - видео: 6:1, 6:2! Оно кад Новак заигра ванземаљски тенис...!

„Играо сам против играча који је све урадио савршено. Никада нисам видео да је неко играо на таквом нивоу.“

Тенис 11.06.2016 | 23:45
Анализа - видео: 6:1, 6:2! Оно кад Новак заигра ванземаљски тенис...!

То су биле речи Рафаела Надала, једног од најбољих тенисера у историји, после пораза од Новака Ђоковића у финалу турнира у Дохи почетком 2016. године.

Српски тенисер је у том финалу одиграо заиста скоро савршен меч који је добио више него убедљиво против расположеног ривала – 6:1, 6:2. Управо је тај резултат обележио прву половину 2016. године што се тиче Новака Ђоковића.

Најбољи тенисер данашњице осам пута је ове сезоне добио везане сетове резултатом 6:1, 6:2, али се посебно истичу три меча. Ђоковић је претходно у 2015. одиграо вероватно најбољу сезону у историји тениса и многи су сумњали да први играч света може да настави у истом ритму.

„Маргине на врху су изузетно мале. Ђоковић ће се наредне године вратити са екстремним самопоуздањем. Али поновити тако сјајну сезону је веома тешко“, рекао је Федерер пред почетак године.

У полуфиналу Аустралијан опена Ђоковић и Федерер одиграли су први дуел у 2016. Федерер је стигао препун самопоуздања до тог полуфинала, а онда је стигло отрежњење.

Новак је поновио савршено издање из дуела са Надалом, па је легендарни швајцарски тенисер изгледао као почетник у прва два сета. Резултат? 6:1, 6:2.

Нешто слично Ђоковић је поновио и у недељном финалу Ролан Гароса. Изгубио је први сет са 6:3, деловало је да ће притисак поново учинити своје и да ће Новак остати без јединог Грен слема који у недостаје.

То се ипак није догодило. Ђоковић је поново ушао у ’зен’ фазу, заиграо је ’ванзамељски’ тенис и Мари није имао шта да тражи у наставку – 6:1, 6:2 за брзи преокрет финала.

Осим у ова три дуела, Ђоковић је два везана сета добио резултатом 6:1, 6:2 у још пет наврата ове године – против Фратанђела у Индијан Велсу, против Недовјесова у Дејвис купу, против Џазирија и Робреда у Дубаију, као и против Халиса на Аустралијан опену.

Извор: Б92

 

Коментари / 0

Оставите коментар