Берлусконијева исповест за крај: Ја сам предсједник са највише трофеја у историји фудбала, вријеме је да дигнем руке...

"Последњу ствар коју желим да урадим за Милан јесте да пронађем наследника који ће бити у стању да га врати на европски и светски врх", рекао је газда Росонера.

Фудбал 16.06.2016 | 23:00
Берлусконијева исповест за крај: Ја сам предсједник са највише трофеја у историји фудбала, вријеме је да дигнем руке...

Иако му све око потенцијалног одласка са Сан Сира евидентно тешко пада, Силвио Берлускони је свестан да је ово тренутак у којем треба да се повуче са чела Милана. Али, он нема намеру пошто-пото да се одрекне клуба на чијем је челу провео три незаборавне деценије, већ жели да га остави у сигурним рукама, односно људима који ће бити у стању да га врате на стазе старе славе.

Газда Силвио је имао неку врсту исповести у великом интервјуу за "Теле Ређионе" у којем је говорио о свим актуелним дешавањима у славном миланском клубу.

"Мислим да је време да се повучем. Прошло је 30 година, што није кратак временски период. Освојили смо 28 трофеја. Ја сам председник са највише трофеја у историји фудбала", изнео је чињенино стање ствари на почетку разговора Силвио Берлускони.

"Последњу ствар коју желим да урадим за Милан јесте да пронађем наследника који ће бити у стању да га врати на еврпски и светски врх. Новац од нафте довео је до тога да играчи коштају апсурдно много. То је нестварно...", додао је газда Росонера.

Конкретно у овом трентуку је у питању вредност Златана Ибрахимовића.

"Било је говора о Ибрхимовићу, који има 36 година, а ви му нудите 15.000.000 евра - то значи да он бруто износи 30.000.000. Те бројке су недостижне за породицу као што је наша. То могу само они који поседују новац од нафте", објаснио је Берлускони, иако јеИбрахимовићу додао две године.

Биће тешко наћи правог наследника који ће бити у стању да се носи са "зверима" модерног фудбала.

"Ми стога морамо наћи добре људе, који могу да врате Милан на врх италијанског фудбала, али и Европе и света. Али, они пре свега морају сваке сезоне да улажу значајна средства у клуб. Зато имамо посла са групом великих компанија и кинеских фондова. Са њима преговарамо већ дуже време".

Жеља кинеских бизнисмена је да Берлускони настави са радом на челу клуба још неко време.

"Они су ме питали да будем председник Милана још три године, пошто је мој бренд веома јак у Кини, где Милан има 243.000.000 навијача. Имамо добре информације о људима из конзорцијума, па ћемо видети хоће ли доћи до тренутка потписивања".

Ипак, први човек Росонера не оставља могућност ни да преговори пропадну.

"Ако не успемо у последњем покушају да пронађемо достојног наследника онда ћу бити приморан да останем. Донео бих онда потпуно другачије решење - направио бих тим од играча углавном пониклих у нашем клубу. Донарума је пример идеје стварања младог тима са играчима из Примавере".

Навијачи су нестрпљиви када су у питању резултати тима.

"Морамо да замолимо навијаче да причекају, они за разлику од других фанова, немају стрљења", рекао је Берлускони.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар