Ноге, приколица и воља за пут кроз Европу

Студент архитектуре из Француске Феликс Вомурен (24) на свом вишегодишњем путу пјешице по Европи прошао је јуче кроз Фочу и на кратко вријеме дружио се са Фочацима и упознавао љепоте овог краја.

Свијет 09.06.2016 | 14:28
Ноге, приколица и воља за пут кроз Европу

Каже да се на необично путовање пјешице, за собом вукући приколицу коју назива својом малом кућом, одлучио из радозналости.

"Занимало ме како људи живе на ови просторима, какве су им куће, шта им је потребно за живот и за срећу. Кренуо сам у априлу прошле године из Нанта, преко Швајцарске, Њемачке, Чешке, Словачке, Аустрије, Мађарске, Србије. Био сам у Вишеграду, сада у Фочи, а сада путујем ка Црној Гори, Дубровнику, па даље ка Грчкој. План ми је да до зиме дођем до Москве", испричао је Вомурен додавши да дневно препјешачи између 20 и 25 километара.

Истиче да га је одувијек занимало шта се заправо дешава у Европи, а не да о животу и приликама овог континента слуша само путем медија и сазнаје преко интернета.

"То је основни разлог и зато сам одлучио да кренем. Можда једног дана и напишем неку врсту путописа, али за сада сам знатижељан", открива овај занимљиви младић.

У својој приколици, која му је тренутни дом, носи књиге, животне потрепштине, лијекове, храну и одјећу.

"Када се расклопи, дође као велики шатор. У њој имам све што ми треба, кревет, прибор за јело, а за њу је прикачена и моја мала башта", прича Вомурен.

Бројни становници градова кроз које је пролазио на његову приколицу исписали су различите поруке подршке и честитке.

Истакао је да је одушевљен природом и људима у Српској.

"Овдје сам тек неколико дана и већ ми се свиђа јединствена природа. Људи су љубазни, радознало ме гледају, сви ме позивају на пиће", задовољан је овај Француз.

(Глас Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јоцо

09.06.2016 12:34

Додји добри цовјеце на пице И руцак у Б.Луку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрен

10.06.2016 08:21

Нема паметнија посла

ОДГОВОРИТЕ