Чичарито осуо паљбу по Манчестеру и Реалу: Нисте ми дали да успем, а свугдје сам давао голове!

„У Леверузену ме желе на терену, а у претходна два клуба су ме држали на клупи“, каже Мексиканац.

Фудбал 13.06.2016 | 08:00
Чичарито осуо паљбу по Манчестеру и Реалу: Нисте ми дали да успем, а свугдје сам давао голове!

Мали грашак за велики клуб. Нису баш сви тако мислили. Иако су га имали на располагању. Ни Манчестер јунајтед, а одмах после њега ни Реал Мадрид пропустили су прилику да искористе нападачки потенцијал Хавијера Чичарита Ернандеза, познатог баш под надимком „мали грашак“.

Има ко јесте. Бајер и његов тренер Роџер Шмит ове сезоне на прави начин су уклопили Мексиканца у стил игре екипе из Леверкузена, а овај им вратио тако што је постао најбољи стрелац тима и са 26 погодака на 37 утакмица доказао класу.

Мада, делује да га и даље боли што није успео у претходним срединама. Или што му нису дали да успе.

„Да сам добио шансу, тачније да су му дали више прилика, да играм по 20 везаних утакмица за Манчестер јунајтед или Реал Мадрид можда бих постао звезда и у тим клубовима. Тек у том случају би навијачи могли да схвате да ли сам добар играч или не. То никад нећемо сазнати“, прича Чичарито.

Прошлог августа Луј ван Гал га је за 12.000.000 евра продао Немцима, после сезоне проведене на позајмици у главном граду Шпаније.

„О мојој каријери најбоље говоре бројеви. За Јунајтед сам био стартер на 80 утакмица и постигао 65 голова, док сам за време боравка у Мадриду почео само 12 мечева и био прецизан девет пута. Једина је разлика што сад у Леверкузену имам довољно минута да покажем колико стварно вредим. Овде сам дао 26 голова на 37 утакмица. Овде ме желе на терену, док су ме у претходна два клуба желели више на клупи“, додао је Хавијер Ернандез.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар