Видео - Нови Уникахин центар, Дејан Мусли: Много сам поносан, јер сам све заслужио великим радом!

"Пре свега јако ми је драго што сам остао у АЦБ лиги, најбољој лиги у Европи. Долазим у клуб који је после Реала и Барселоне највећи у Шпанији", поручио је српски центар за наш сајт...

Кошарка 11.06.2016 | 12:45
Видео - Нови Уникахин центар, Дејан Мусли: Много сам поносан, јер сам све заслужио великим радом!

Велики рад заслужује велику награду! А управо овом крилатицом водио се Дејан Мусли, који од данас и званично може да каже да је кошаркаш Уникахе из Малаге. 

После сезоне у којој је успео да помогне малом каталонском клубу Манреси да избори опстанак у шпанској елити и у којој је остварио најбоље бројке у досадашњој каријери овакав потез био је и више него логичан. Једноставно, Мусли је доминирао рекетима на Пиринејском полуострву с толиким ауторитетом да су му шпански медији наденули етикету „ноћне море противничких одбрана“. Зато и слободне дане по окончању обавеза проводи у индивидуалном раду, како би и следеће сезоне наставио тамо где је стао. 

Тек што је ставио аутограм на двогодишњу сарадњу са клубом из Андалузије Мусли је на кратко одложио ручак са сестром и другом како би за МОЗЗАРТ Спорт изнео прве утиске.

"Пре свега јако ми је драго што сам остао у АЦБ лиги, најбољој лиги у Европи. Долазим у клуб који је после Реала и Барселоне највећи у Шпанији. И по величини клуба, дворани, навијачима, свему. Уникаха је клуб са великом традицијом и поносан сам што сам потписао уговор", било је прво што је Мусли рекао за наш сајт.

Питали смо Муслија колико је дуго размишљао о томе да прихвати Уникахину понуду када је и званично била на столу?

"Једина дилема код мене била је та што клуб не игра Евролигу. Имао сам и понуде из других клубова, али ја једноставно нисам желео да напустим Шпанију. Одлучио сам да останем и борим се са Уникахом. Играћемо Еврокуп, који ће наредне сезоне бити изузетно јак и то ме баш радује".

Српска колонија у срцу Андалузије сада је постала још већа - Немања Недовић дефинитивно остаје у Уникахи пошто је парафирао продужетак сарадње, док је судбина Стефана Марковића и даље неизвесна. 

"Без обзира, добро је што ћу имати тако добре момке уз себе. Недовића знам из млађих категорија и А репрезентације, Пефија (Стефан Марковић прим. аут.) такође. Обојица су добри играчи и момци и увек је добро када имаш неког свог крај себе, лакше прође процес уклапања".

О времену проведеном у Манреси Дејан Мусли имао је само најлепше речи. А како смо имали прилику да читамо по шпанским медијима - људи у клубу и око истог обожавали су 25-годишњег српског центра. 

"Обожавам тај клуб и навијаче. Искрено, задовољство ми је што сам имао прилике да играм у Манреси. На крају крајева, кошарка се и игра због свих тих људи који су долазили да нас бодре и прате. Битно ми је и то што смо остварили неке клупске циљеве које смо зацртали пре почетка сезоне, али и што сам се ја остварио играчки, што сам напредовао индивидуално. Не желим да причам о бројкама које сам имао, оне су ми само подстрек да радим још јаче, више и боље, да напредујем и будем још бољи", поручио је Мусли пре него што је додао:

"Манреса ће ми заувек остати у посебном сећању, уједно, драго ми је што сам оставио тако позитиван утисак на навијаче. Надам се да ћу можда једног дана постати градоначелник Манресе, а-ха-ха", у шаљивом тону рекао нам је момак из Призрена. 

После добрих игара у дресу каталонског клуба и великог потписа који је остварио са Уникахом, занимало нас је шта Мусли очекује од новог ангажмана?

"Станите људи, још нисам ни погледао документацију како ваља, а-ха-ха. Шалим се, наравно, али ово је дан који ћу максимално искористити да уживам у овом успеху. Следеће недеље већ идем на прегледе и да завршим све остало. Посебно сам поносан на чињеницу да сам све урадио сам, да сам вредно тренирао и радио како бих заслужио све што сам остварио. А посебну захвалност имам на рачун тренера Александра Матовића и кондиционог тренера Тодора Галића, који су уз мене били у сваком тренутку, најбољем и најтежем", закључио је Дејан Мусли. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар