Кирин Куп стигао у Сарајево!

Трофеј Кирин Купа, којег је репрезентација Босне и Херцеговине у Јапану освојила прије неколико дана освојила, стигао је јутрос у Сарајево.

Фудбал 09.06.2016 | 14:30
Кирин Куп стигао у Сарајево!

На Међународни аеродром Сарајево стигло је неколико чланова бх. делегације међу којима су била само три играча.

Ријеч је о фудбалерима који наступају у Премијер лиги БиХ, а то су Звонимир Кожуљ, Мирослав Стевановић и Александар Косорић.

Александар Косорић није крио одушевљење тријумфом у "Земљи излазећег Сунца".

„Отишли смо с намјером да освојимо овај трофеј. Да побиједимо обје утакмице. Атмосфера је била одлична од првог дана окупљања до посљедње утакмице. Показали смо једном заједничком игром да смо права екипа и да имамо то што многи други вјероватно немају ту породичну атмосферу. На крају смо дошли до заслуженог трофеја који је најдражи за све нас јер је ово први трофеј у историји бх. фудбала“, казао је Косорић.

Игра Змајева доста се разликовала од оних у претходним мечевима, а о томе шта је селектор Мехмед Баждаревић тражио од играча Косорић каже:

„Селектор је тражио да будемо екипа од прве до задње минуте, да будемо озбиљни у свим задацима које је поставио пред нас и вјеровао је да ћемо доћи до циља ако то испунимо.“

Подсјећамо, у Јапану је БиХ до трофеја дошла побједом над Данском након 2:2 у регуларном дијелу утакмице и бољег извођења једанаестераца (5:6), а затим и након преокрета против домаћина турнира 2:1.

Босна и Херцеговина квалификације за наредни „мундијал“ почиње против Естоније у Зеници 6. септембра. БиХ је још у групи и са селекцијама Белгије, Грчке и Кипра. У периоду одигравања квалификација за Свјетско првенство 2018. године БиХ ће одиграти и двије пријатељске утакмице с домаћином Свјетског првенства Русијом.

Извор: мондо.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Горан

09.06.2016 12:42

Цеститам Змајевима,БиХ има добре спортисте а глупе политицаре !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

09.06.2016 12:59

Слаземсе са коментаром

Name

Фикрет

09.06.2016 13:30

Бих -непостојеца дрзава а Србин најбољи фудбалер-исте те дрзаве..

Name

ре фикрет

09.06.2016 14:00

БиХ, непостојеца дрзава која је побиједила Данску и Јапан :)