Златан: Волио бих да ми дјеца постану нинџе!

Златан Ибрахимовић и даље не открива где ће наставити каријеру, али се чини да је ипак најближи Манчестер јунајтеду.

Фудбал 10.06.2016 | 13:00
Златан: Волио бих да ми дјеца постану нинџе!

У свом стилу је подгрејао спекулације када је у "Гардијану" рекао за Жозеа Муриња да је "кул тип", а за Енглеску и Манчестер да би могли да му пријају.

Шведски фудбалер је на себи карактеристичан начин у интервјуу говорио о својој каријери, односу према репрезентацији, тренерима, али и о покретању модне линије и мешању фудбала и "модирања".

Како је рекао, људи који стоје поред аут линије имају више стила од оних чији је посао да трче за лоптом.

"Тренери су елегантнији. То је и исправно. Он има одговорност, мора да буде вођа. Волим Анчелотија и Мурињо је кул тип. Што су старији, то су више кул, стоји им седа коса, озбиљан израз лица. Имам добар однос са свима, осим са једним", каже Ибрахимовић.

У питању је Пеп Гвардиола са којим је сарађвиао у Барселони и за кога каже да се због њега осећао као "ванземаљац".

Мода се одавно умешала у фудбал, али Ибрахимовић каже да је једини који зна да се обуче Дејвид Бекам.

"Када причамо о моди, можемо да говоримо само о њему. Остали? Пустите то. Они виде лутку у излогу и купе исто то, изађу из радње и мисле 'ја сам модеран'. Ја купујем шта ми се свиди, не размишљам о томе која кошуља иде уз које панталне. За мене, или су фудбал или си мода. Или то радиш са сто одсто или са двеста одсто. Не са десет одсто. Не морамо да се правимо да смо савршени", каже Ибрахимовић.

Бекам је једини о коме Ибрахимовић, иначе резервисан према колегама, радо говори и када је реч о фудбалским темама.

"Бекам је кул. Угледам се на њега. Није лако бити он. Има породицу, али је у спољном свету машина", каже Ибрахимовић.

И сам има двоје деце, за које каже да "неће живети у сенци свог оца".

"Држим их подаље од свега овога. Тренирају, али сам ја строг судија. Важни су ми поштовање и дисциплина. Прво је неопходно да науче принципе. Надам се да ће постати две нинџе", каже Ибрахимовић у свом стилу.

Ибрахимовић наводи и да његов отац није могао да га води на тренинге сваки дан.

"Отац је био строг према мени, морао је много да ради. Није био ту сваки дан да ме води на тренинге, јер је доносио храну на сто. То је балкански менталитет. Моји су дошли пре рата, не као избеглице, већ због економске ситуације. Ја сам се одлучио за школу и спорт. Нисам тражио помоћ, тако ти расте самопоуздање. Одакле ја долазим, не тражиш, него узимаш", каже Ибрахимовић син муслимана из Босне и Хрватице.

Каже и да је његова породица скромна, традиционална и да се руководи јасним принципима. Важно му је и то одакле је потекао, зато је његова линија А-З намењена свима, сведена и није скупа, као нпр. она коју потписује Кристијано Роналдо.

За своје одрастање каже да је било као у рају, иако је било веома скромно.

"То је био мој рај, јер сам само за то знао. Први пут када сам отишао у град, имао сам 17 година", каже он.

Ибрахимовић ће у понедељак предводити Шведску против Ирске на првој утакмици у групи на Европском првенству.

"Иако не живим тамо, то је и даље мој дом. И даље се трудим да представљам Шведску. Да ли сам тамо херој? Не знам. Добар сам у ономе што радим, мислим да ја представљам нову Шведску, нову генерацију, због тога што тамо сада има мног људи са другачијим пореклом. Поносан сам на оно што сам урадио и на то што имигранти налазе своје место. Мислим да сам отворио многа врата људима који су у мојој ситуацији. Није било лако и требало је срушити много зидова", рекао је Ибрахимовић.

Што се тиче клуба, каже да је Енглеска "кул" јер можеш да будеш анониман, а у Манчестеру је "мода баш како треба". Можда и заврши у Јунајтеду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар