Видео - Финале НБА лиге: Кавси разбили Вориорсе, Кари и даље ''није сав свој''!

Кливленд се вратио у финалну серију победивши Голден Стејт 120:90 (33:16, 18:27, 38:26, 31:21), уз добру партију Леброна са једне стране и лошу Карија са друге.

Кошарка 09.06.2016 | 12:15
Видео - Финале НБА лиге: Кавси разбили Вориорсе, Кари и даље ''није сав свој''!

Две највеће звезде лиге и лидери тимова су били сушта супротност на терену и док је Леброн убацио четвртину поена свог тима (32) Кари се касно пробудио (19).

Његов салдо не би био проблем да су Вориорси као у прошлој утакмици били шутерски расположени, али када је изостала подршка фокус је био на статистици најбољег играча - 19п, 3а и 4ф.

Кавсе јесте у серију вратио Леброн Џејмс, али уз свесрдну подршку Ирвинга (30) и Џеј Ар Смита (20), који су се потрудили уместо да тим буде у игри, уместо да се нађе на ивици "чишћења" - сада је 2:1 за Вориорсе.

"Мораш кад-тад да удариш по први пут и ми смо то урадили", рекао је Смит после меча.

Први нокдаун Голден Стејта је могао да се наслути на самом почетку утакмице, за разлику од прва два дуела, играчи су били нервозни, игра неповезана, а шутеви непрецизни. Кари у првој четвртини није ни погодио кош, а Кливленд је стекао двоструку предност 33:16.

Слика је била нешто повољнија по актуелне шампионе до полувремена. Стеф Кари је коначно положио лопту у кош по први пут (а имао је већ три фаула) на 4:06 до краја полувремена, а Томпсон и Барнс су смањили разлику на подношљивих осам.

Међутим, од повратка није било ништа - нови промашаји, изгубљене лопте и лаки поени за Кавсе су утрли пут убедљивој победи. Серија 13:3 је довела Кливленд на 64:46, а после је све било рутина.

Уместо да се после победа од 15 и 33 поена разлике прича о доминацији Голден Стејта, сада је тема да ли тим и прва звезда могу да се разбуде после -30 и одбију први прави напад Леброна и екипе. Кари је, упркос томе што поново није личио на себе, био најбољи међу Вориорсима, али је његових 19 поена стигло касно, када је све већ било решено.

"Такав је НБА. Грег Поповић ми је увек говорио, и други примају милионе за то што играју кошарку", рекао је тренер Вориорса Стив Кер.

Следећи меч игра се у ноћи између петка и суботе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар