Одбијен захтјев о јавном свједочењу

Пред Судом БиХ данас је настављено суђење Фахрудину Радончићу и осталим оптуженим за удруживање ради чињења кривичних дјела, ометања рада правосуђа и давања награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Босна и Херцеговина 09.06.2016 | 11:43
Одбијен захтјев о јавном свједочењу

На данашњем рочишту у овом предмету, у којем су оптужени и Билсена Шахман, Бакир Даутбашић и Зијад Хаџијахић, адвокат Даутбашића унакрсно је испитао свједока Тужилаштва Азру Сарић, пренијели су федерални медији.

Прије почетка унакрсног испитивања, Радончић се обратио Судском вијећу са захтјевом да укине рјешење од 18. маја о забрани објављивања свједочења и фотографије Азре Сарић, али Суд је тај захтјев одбио.

Шеф Радончићевог адвокатског тима Асим Црналић рекао је новинарима након рочишта да је његов клијент пред судом образложио због чега сматра да је потребно да јавност сазна садржај свједочења Азре Сарић, али да, нажалост, то није било довољно за суд.

Црналић је додао да у својој дугогодишњој адвокатској каријери никада није доживио случај да јавност може присуствовати суђењу, а да исказ свједока не може бити објављиван.

Судско вијеће је 18. маја одлучило да свједочење Сарићеве, као ни њене фотографије, не смију бити објављене како у принтаним тако и електронским медијима.

Одлука је донесена на захтјев Сарићеве, а њен приједлог је тада подржало и Тужилаштво БиХ, иако се одбрана оптужених томе жестоко противила.

Наставак суђења заказан је за 29. јун, када ће бити настављено свједочење Азре Сарић.

(Агенције)

(Фото: Анадолија/ Адмир Крехмић)

Коментари / 0

Оставите коментар