Алтернатива за ЕУ је савез Британије и Русије

Европа треба да оснује нови политички савез од Велике Британије до Русије, наводи италијански лист "Ил ђорнале".

Свијет 09.06.2016 | 10:44
Алтернатива за ЕУ је савез Британије и Русије

Треба превазићи скромне могућности Брисела и створити нови савез, наводи италијански новинар и професор социологије Франческо Алберони, наводећи да би се тако у Средоземљу постигла безбједност и ријешио проблем избјеглица.

"Ако се задржи постојећи ниво наталитета у тропској Африци, 2050. године број становника на том континенту надмашиће три милијарде људи, а половина би могла кренути у Европу", упозорава Алберони.

Он сматра да Европа треба да предузме мјере како би подржала економски развој Африке, али прије свега да осјетно смањи ниво наталитета на овом континенту.

Он вјерује да ће се безбједност у Средоземљу постићи само ако Европа надмаши скромне могућности ЕУ и оснује нови политички савез од Велике Британије до Русије.

"Нови савез требало би да буде способан да дјелује као велика сила и да заузме упражњено мјесто које је остало иза Американаца. То је Европа 'од Атлантика до Урала', о којој је говорио Де Гол", истиче Алберони.

Тај савез обухватао би историјску европску територију, имао би своју војску и свој геополитички апарат.

"То би била снажна Европа која би могла имати привилегије у односима са азијским земљама и осигурати политички и економски развој медитеранских земаља сјеверне Африке", наводи Алберони за "Ил ђорнале".

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мислим

09.06.2016 08:51

Најпразнија прица која је до сад цувена да Енглези напусте Амере и удрузе се са Русима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

надајте-се.надајте.

11.06.2016 19:31

Е'СВАШТА браћо мила'"ко је ту луд 'а ко збуњен.не !не то су последице !од уживања меса лудих крава'хехееееее? пачија памет.