Ракитић: Титула освојена за своју земљу је другачија!

Везиста Хрватске Иван Ракитић рекао је пред Европско првенство у Француској да његова екипа осећа велики притисак због очекивања јавности.

Фудбал 09.06.2016 | 21:30
Ракитић: Титула освојена за своју земљу је другачија!

"Хрватској је недостајало искуство и мирноћа да постигне више него што је до сада постигла. Увек смо имали играче у важним клубовима али њихова улога је сада другачија. Није уобичајено да земља попут Хрватске има бар једног играча међу освајачима Лиге шампиона у последње четири године. Верујемо да ћемо нешто остварити и подарити нашим људима. Титула освојена за своју земљу је другачија. Неће бити лако јер нисмо фаворити", рекао је Ракитић, пренела је Хина.

На констатацију да је притисак у репрезентацији мањи него у Барселони, за коју наступа, Ракитић је рекао новинару – "Немој да си тако сигуран".

"У Хрватској људи много очекују од нас. Тек што смо се окупили почели су да нам говоре о екипи из 1998. године, очекивања су јако висока. Притисак није попустио", додао је он.

Ракитић је оценио да ће предстојеће Европско првенство бити јаче од претходних, а да су фаворити, "као и пре, Шпанија, Немачка, Енглеска, а од сада и Белгија".

"Све екипе имају играча или двојицу који могу да изненаде, а лагане утакмице ове године практично не постоје", додао је.

Ракитић је рекао да га је изненадило то што је селектор Анте Чачић из екипе отписао везног играча Барселоне Алена Халиловића, који је прошле сезоне играо на позајмици у Спортингу из Хихона.

"Прилично ме је изненадила та одлука јер је напорно радио ових дана, а иза себе има феноменалну сезону. Али, то је одлука селектора и треба је поштовати. Халиловић то мора да заборави и да се добро припреми за наредне акције. Добра ствар у лошој је да ће сада одморан почети сезону у својој екипи. Халиловић ће донети много среће хрватском фудбалу", оценио је Ракитић.

Он је потом додао је да је екипа Хрватске спој младости и искуства.

"Осовина екипе се већ зна, дуго година играмо заједно. Биће јако важна глад с којом ћемо изаћи на терен. Хрватска је конкурентна у свим спортовима и то нам помаже. Ово је прилика јер се за четири године не зна ко ће играти. Верујем у саиграче, даћемо све од себе".

На Европском првенству, од 10. јуна до 10. јула у Француској, Хрватска ће играти у Групи Д са актуелним шампионом Шпанијом, Турском и Чешком.

"Чеси, о којима се мало говори, су екипа која добро ради. Довољно је погледати њихове резултате у квалификацијама. Комплетни су и то су показали у пријатељским утакмицама. У ниједном сусрету неће бити одмора, група у којој се налазимо не иде нам на руку, али свима је исто", закључио је Ракитић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар