Шарапова: Жалићу се због неправде, хтели су да ме суспендују на четири године!

Руска тенисерка Марија Шарапова револтирана је одлуком ИТФ-а да је суспендује на две године због позитивних резултата на мелдонијум, недозвољену супстанцу.

Тенис 08.06.2016 | 20:15
Шарапова: Жалићу се због неправде, хтели су да ме суспендују на четири године!

Она се фановима и ИТФ-у обратила на друштвеним мрежама, уз најаву да ће искористити право жалбе Суду за спортску арбитражу.

"Данас је ИТФ својом одлуком о суспензији на две године једногласно утврдио да оно што сам урадила није било намерно. Утврђено је да нисам тражила третман доктора како бих добила супстанцу, ИТФ је утрошио много времена и ресурса како би доказао да сам прекршила правила са намером, а суд је закључио да нисам. Требало би да знате и да је ИТФ затражио од Суда да ме суспендује на четири године, за шта је потребно да се утврди намера, а то је одбачено.

Иако је суд правилно закључио да нисам намерно кршила правила, не могу да прихватим неправедну двогодишњу суспензију. Суд, чије је чланове бирао ИТФ, потврдио је да нисам ништа лоше урадила са било каквом намером, али ће ми одузети играње тениса на две године. Одмах ћу се жалити Суду за спортску арбитражу.

Недостајао ми је тенис и недостајали су ми невероватни фанови, најбољи и највернији на свету. Читала сам ваша писма, поруке на друштвеним мрежама, ваша љубав ми је дала снагу током тешких дана. Хоћу да се борим за оно у шта верујем, борићу се за правду и повратак на терен.

Воли вас Марија.

П. С. Мој адвокат је спремио сажетак о томе како је ИТФ процес функционисао, па мислим да је права ствар да све доставим фановима како би и ви били свесни на шта се ова организација позива", навела је Шарапова преко Фејсбука.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар