Анализа Муслиновог почетка: Момци, дошао је крај ''сплаварењу'' и вашим баханалијама!

Нови селектор Славољуб Муслин направио заокрет у односима са играчима!

Фудбал 08.06.2016 | 23:15
Анализа Муслиновог почетка: Момци, дошао је крај ''сплаварењу'' и вашим баханалијама!

Нема више врдања. Јавна је тајна да су поједини или већина фудбалских репрезентативаца доласке на окупљања у Београд користили за ноћне изласке, али изгледа да им таква пракса код Славољуба Муслина неће проћи. Нови селектор је, према првим потезима, решио да уведе ред у државни тим, тако што је онемогућио „ноћним птицама“ ужитак до зоре.

Да је направљен заокрет у односима са играчима најбоље се може закључити на основу речи познатог менаждера Зорана Стојадиновића, који уверава да под палицом Муслинаиграчи неће ни имати простора за изласке из тренинг центра Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, а да ће - чак и кад им се тако нешто дозволи - време изласка бити орочено до 22 сата.

„Дошао је крај сплаварењима, изласцима до зоре, журкама и баханалијама наших репрезентативаца. Сви селектори су знали шта играчи раде. Били су свесни да долазак у Србију доживљавају као слободно време за одмор и провод. Сви су то знали и сви су ћутали. Неки селектори нису имали ауторитет да би се супротставили играчима, а други су им повлађивали“, прецизира Стојадиновић у разговору за Информер.

Као агент, али и бивши спортски директор Црвене звезде, Стојадиновић је изузетно добро упућен у дешавања у и око репрезентације, која - чини се - није имала култ откако ју је водио Радомир Антић. А после њега смо, до доласка Муслина, променили петорицу селектора (Владимир Петровић, Синиша Михајловић, Љубинко Друловић, Дик Адвокат и Радован Ћурчић).

„Очекивали су да неки играч, само зато што долази из Челсија, Манчестер Ситија, Јунајтеда или Јувентуса - сасвим је небитно - одиграти утакмицу на врхунском нивоу, иако је претходне вечери лудовао по сплавовима. Неће моћи“.

Према Стојадиновићевим речима играчи су већ добили поруку како смеју или морају да се понашају за време боравка у државном тиму.

„Муслин је већ ставио до знања да тога неће бити. Играчи су све време у Старој Пазови, а не у „Хајату“ или негде друго. После утакмице у Ужицу (са Кипром, оп. ау) је наредио повратак у Пазову, тамо су преспавали, па онда добили слободно у суботу, али до 22 часа. Не до зоре. Нису могли да лудују по београдским ноћним клубовима. То су јасни сигнали, сигуран сам да су сви репрезентативци разумели. Муслин не може неког ко има 27 или 28 година да научи фудбалу, али може да му објасни како се понаша у државном тиму“, додао је Зоран Стојадиновић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар