Милица Дабовић: Бањалуко, долазим!

"Као мало дете одбројавам дане до доласка у Бањалуку", рекла је Милица Дабовић.

Кошарка 08.06.2016 | 17:15
Милица Дабовић: Бањалуко, долазим!

Кошаркашице Србије, у суботу ће у Спортској дворани "Борик" играти пријатељску утакмицу са Словенијом. Милица Дабовић једва чека да допутује у највећи град Републике Српске.

"Радујем се доласку с обзиром на то да знамо колико нас је Бањалука подржавала свих ових година. Пресрећна сам! Мени је ово као да играмо финале Европског првенства и не могу да помислим какав ће спектакл да буде. Много ми деце пише, и они одбројавају дане до нашег доласка, хоће да нас дочекају испред хотела 'Босна'. Многима сам обећала мајице, свима бих нешто да поклоним. Кад сам била мала нисам ништа тако добила и знам колико то деци значи и зато желим свима да изађем у сусрет. Не могу да дочекам да изађем на терен", рекла је за " Независне" Милица Дабовић.

Откако је нова генерација српских кошаркашица под вођством Марине Маљковић освојила Европско првенство женска кошарка је све популарнија.

" Бањалука, а наравно и други градови, има много талентованих и девојчица и дечака и верујем да можемо да допринесемо популаризацији кошарке. Ова утакмица је прави потез. Откад бележимо успехе, односно од четвртог места са ЕП и европског злата све чешће можете да видите девојчице с лоптама, а то раније није био случај у толикој мери. Због тога планирам да држим своје кампове, да водим рачуна о девојчицама, да им покажем пут ка успеху", каже Дабовићева, коју са репрезентацијом очекује наступ на Олимпијским играма у Рију.

" Искрено, притисак не осећам и не смемо се фокусирати на њега. Утакмицу са Словенијом треба озбиљно схватити, као и комплетне припреме за ОИ, како бисмо се показале у најбољем светлу. Не би било неочекивано да не направимо успех, било би неочекивано да не дамо све од себе. Нисмо ми навикле народ на медаље, али људи су били уз нас јер су знали да гинемо на терену, да се бодримо", каже Милица.

Кошаркашице Србије ће у четвртак допутовати у Бањалуку.

Извор: мондо.ба/Независне

Коментари / 0

Оставите коментар