"Змајеви" срећни и задовољни: Заслужено смо најбољи на Кирин купу!

Репрезентативци и стручни штаб репрезентације Босне и Херцеговине славе освајање Кирин Купа.

Фудбал 07.06.2016 | 22:00
"Змајеви" срећни и задовољни: Заслужено смо најбољи на Кирин купу!

Босна и Херцеговина побједом против домаћина Јапана (2:1) стигла је до првог трофеја на Кирин Купу, а титулу су знали да прославе играчи и стручни штаб.

Селектор Мехмед Баждаревић није крио задовољство приказаним на Кирин Купу и данашњом побједом против Јапана у финалном сусрету.

"Можемо бити задовољни и на прави смо начин оправдали наш долазак овдје. Било је доста негативних коментара прије доласка у Јапан, али момци су дали све од себе да одиграју што боље, да се боре и оставе што бољи дојам. Сретан сам што сам и ја донио први трофеј у Босну и Херцеговину и задовољни смо на крају коначним исходом. Од првог дана у Јапану, па до сада све је било супер. Хвала момцима још једном на залагању, раду, понашању и свему што су показали", рекао је Баждаревић, а преноси сајт Фудбалског савеза БиХ (ФС БиХ).

Осврнуо се популарни Меша и на игру противника.

"Јапан је изузетно добра репрезентација која игра незгодно и морала је бити неутралисана. И они су играли добро, имали су своје ситуације и шансе. Жеља и срчана игра нам је донијела побједу", закључио је Баждаревић.

Предсједник ФС БиХ Елведин Бегић поносан је на успјех репрезентације БиХ на Кирин Купу.

"Честитам стручном штабу и играчима на освојеном Купу. Направили су историјски успјех и дошли до првог трофеја. Ово је још један доказ да ФС БиХ у свим сегментима има дефинисан план, стратегију, као и своје визије и циљеве. Учешће на Кирин Купу и подршка селектору да са измијењеним тимом покуша нешто направити је такође показатељ да смо на правом путу", рекао је Бегић и додао:

"Много су нас критиковали због учешћа на Кирин Купу и овај трофеј је сигурно опомена свима који неаргументовано нападају Савез. Захваљујем се још једном селектору који има максималну подршку од стране нашег Извршног одбора и играчима који су отворили себи врата репрезентације и показали да се на њих може рачунати", поручио је први човјек ФС БиХ.

Велико задовољство влада И међу репрезентативцима. Тони Шуњић похвалио је домаћина на организацији турнира.

"Прелијеп осјећај и сјајна атмосфера након побједе. Морамо похвалити организаторе јер је све током боравка у Јапану било на заиста врхунском нивоу. Драго ми је због младих момака који су учествовали на турниру и што смо оправдали позив и очекивања нације. Честитке свима на успјеху", поручио је дефанзивац Штутгарта.

Ни Изет Хајровић није крио одушевљење.

"Држимо трофеј у рукама и пресретни смо због тога. Одиграли смо одлично и заслужено побиједили. Сада ћемо прославити успјех", поручио је Хајровић.

Игру бх. тима похвалио је и Харис Дуљевић:

"Играли смо против јако добре репрезентације. Утакмица је била достојна финала. Оставили смо срце на терену и заслужено смо освојили Кирин Куп."

Посебно радостан због побједе, али и дебија за А тим је Александар Косорић.

"Имао сам част да дебитујем за репрезентацију и то је нешто неописиво. Посебно ми је драго што сам то остварио у финалу оваквог турнира. Тренутно нема срећније особе на свијету од мене".

Подсјетимо, репрезентација БиХ у двије утакмице у Јапану остварила је обје побједе. Прво је након пенала елиминисала Данску у полуфиналу (2:2, 5:4), да би у финалу резултатом 2:1 била боља од Јапана. Све четири гола за "змајеве" постигао је нападач италијанске Ћезене Милан Ђурић, који је проглашен за најбоље стријелца и играча турнира.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

едо

07.06.2016 20:24

свака част момци!!!

ОДГОВОРИТЕ