Бекер о тактици у финалу Ролан Гароса: То је дугачка трка, а не спринт...!

Борис Бекер, један од двојице тренера Новака Ђоковића, открио је у колумни тактику пред финале Ролан Гароса.

Тенис 09.06.2016 | 16:45
Бекер о тактици у финалу Ролан Гароса: То је дугачка трка, а не спринт...!

Легендарни немачки тенисер је такође истакао подвиг српског тенисера који је постао тек трећи ћовек у историји, а први од 1969. године, који је освојио четири узастопна Грен слема.

Новак је у недељном финалу савладао Ендија Марија са 3-1 после изгубљеног првог сета.

„Јасно је да смо пресрећни Новаковом победом. Било је забавно у недељу увече, прославили смо и тек су се сада све невероватне ствари које је Ђоковић остварио у последњих 12 месеци слегле.

Мислим да најневероватније остварење није само чињеница да је освојио свој први Ролан Гарос, као ни да је то његов 12. Грен слем, већ да је освојио последња четири Грен слема. То је подвиг који није остварен још од Рода Лејвера 1969. године. Замислите! Много је потребно да би се освојила једна титула, а веома, веома је тешко освојити две у низу, али четири у низу је готово немогуће. То је нешто што ћемо заувек неговати“, каже Бекер.

Он сматра да је Мари бацио све карте на први сет у финалу и да га је то коштало у каснијој фази дуела.

„У последњих неколико мечева које су одиграли један против другог, Енди Мари је губио први сет и онда је изгубио и меч. У недељу, мислим да је он дао све у том првом сету. Али, ово није спринт, ово је дугачка трка и били смо уверени да ће Новак заиграти боље, да ће наставити да игра на први начин и на крају је имао превише оружја за Ендија.

Енди је играо са великим самопоуздањем, али Новак је успео да заустави тај воз и врати се почетком другог сета. Чувао је своје сервисе и када је стигао до 3:1, 4:1, тек тада је на прави начин ушао у меч. Пред финале, иако је Новак играо практично сваки дан у другој недељи, Енди је провео више сати на терену, имао је много дуже мечеве. Видело се да успорава, а Новак је био све бољи и бољи.“

Бекер је открио и планове најбољег играча света у наредном периоду.

„Сада ћемо да урадимо оно што смо урадили и у последње две године. Нећемо играти ниједан турнира на трави пред Вимблдон. Новак ће се недељу дана одморити и уживати у победи са породицом. Почеће да тренира десетак дана пред старт турнира и одиграће два егзибициона турнира како би био спреман за понедељак у 14 часова.“

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар