Марина Маљковић преузела Галатасарај

Селекторка Србије Марина Маљковић нови је тренер турског Галатасараја.

Кошарка 09.06.2016 | 10:45
Марина Маљковић преузела Галатасарај

Маљковићева је доведена како би покушала да клуб из Истанбула врати у сам врх турске кошарке, а самим тим и у Евролигу.

"После три сезоне у Лиону било је време за нове изазове. Постала сам жељна новог искуства. Драго ми је што сам дошла у велики клуб који представља гиганта у свим спортским дисциплинама", рекла је Маљковићева.

Галатасарај је ове сезоне елиминисан у четвртфиналима како турског првенства, тако и Евролиге, што је испод нивоа који се очекује од тог клуба, који је пре само две сезоне био првак Европе и који је претходне две године освајао турски шампионат. 

"Свесна сам величине изазова који је испред мене. Галатасарај је клуб који је навикнут на трофеје и титуле. Амбиције овог клуба су највеће могуће, тако да ће и очекивања бити изузетно висока, а ја верујем да могу да их испуним. У тиму ћу имати шест перспективних играчица и један од главних циљева је да им помогнем и омогућим да крену да се развијају у правом смеру", рекла је Маљковићева. 

Галатасарај је најтрофејнији женски кошаркашки клуб у Турској са 13 титула првака, 11 трофеја у Купу Турске и по једном титулом Евролиге, Еврокупа и Суперкупа Европе, а наредне сезоне ће се такмичити се у Еврокупу. 

Маљковићева ће овог лета предводити женску репрезентацију Србије, званичног шампиона Европе, на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Извор: Б92/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар