Данас гаси 41. свећицу! Ален Ајверсон - кросовер, раскалашни живот и''Одговор''!

Данас 41. рођендан слави један од најлуђих кошаркаша у историји НБА лиге - Ален Ајверсон.

Кошарка 07.06.2016 | 20:15
Данас гаси 41. свећицу! Ален Ајверсон - кросовер, раскалашни живот и''Одговор''!

На терену је могао готово све... Дриблао је лопту као највећи мајстори игре под обручима и нико није могао да га заустави. Ален Ајверсон је човек о чијем умећу се и данас прича.

Да је имао мало “мирнију” главу, постао би један од највећих у историји. Навијачима Филаделфије није лако да гледају своју екипу, некада су на паркету имали Ајверсона, а сада су ту момци који не могу да победе готово никог...

Његов кросовер дрблинг је био убитачан. Ривале је бацао на паркет кад год је хтео, али...

- Тренинг? Коме треба тренинг? - легендарни Аленов испад после једне утакмице Сиксерса који потпуно описује каријеру велике звезде. На све је имао спреман одговор па је од новинара добио надимак “Тхе Ансwер” (Одговор).

Раскалашни живот довео га је до руба банкрота, а како је некада живео најбоље говори прича бившег саиграча Мета Барнса.

- Ајверсон је за једно вече трошио и по 30.000 долара у стриптиз клубу. Ја сам стајао поред и скупљао новац који је њему испадао. Некада сам од њега плаћао играчице, било је дана када сам и позамашну своту однео кући, био сам руки и дивио сам му се - рекао је Барнс.

Ајверсон је имао бурно детињство, играо је амерички фудбал и кошарку у исто време, а 1996. године Филаделфија га је узела као првог пика на драфту. Остало је историја...

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар