Вајда: Новак је искористио можда и посљедњу шансу!

Маријан Вајда, тренер првог рекета света, каже да је Новак Ђоковић у рангу са Роџером Федерером и Рафаелом Надаом по достигнућима у тенису.

Тенис 08.06.2016 | 16:45
Вајда: Новак је искористио можда и посљедњу шансу!

Ипак, човек који је са најбољим спортистом света ради од његових тинејџерских дана истиче и да је још увек рано говорити о звању најбољег у историји.

Србин је у недељу учинио нешто што у тениском свету никоме није пошло за руком пуне 64 године – постао је први човек од Рода Лејвера који у свом власништву у једном тренутку има титуле са сва четири највећа турнира.

Такође, то је успео само још Дон Баџ 1938. године, док је уједно тријумфом на Ролан Гарасу постао тек пети играч у Опен Ери, осми у историји, који је освајао све Грен слемове.

"Прошло је баш доста времена, никоме још од Рода Лејвера то није успело, а све је још слађе јер је то постигао на Отвореном првенству Француске – турниру који није успевао да освоји више од десет година. А, ту је и чињеница да Новак има 29 година, а што сте старији тако су вам живци слабији, па му је ово можда била и последња шанса. Иако је прве овога освојио 11 Грен слемова, мени је овај ипак најдражи", сматра Вајда.

Новак сада има 12 Слемова, два мање од Рафаела Надала и Пита Сампраса, других на вечној листи, а пет од апсолутног рекордера Роџера Федерера.

"Новак је свакако у друштву оних највећих. Ипак, тешко је рећи да је највећи, али – ако је судити по Слемовима – све је ближи и ближи Федереру и Надалу. Као што рекох, дефинитивно је један од највечих икада и мислим да ће га људи тако и гледати. Ово је веома посебан Грен слем за све нас, а видећемо шта ће будућност донети. Тренутно је најбољи, а освајање Ролан Гароса само ће му дати додатни ветар у леђа. Не знам да ли размишља о 17 Слему, али знам да је освојио 12 и да је сада важно да ужива", закључио је Словак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар