Мљекари ускоро блокирају путеве

Пољопривредни произвођачи-мљекари сљедеће седмице блокираће путеве, уколико им Влада Републике Српске не исплати подстицаје и не одреди тачну динамику исплате, закључено је на састанку Управног одбора Удружења пољопривредних произвођача-мљекара Републике Српске одржаном у Градишци.

Република Српска 07.06.2016 | 12:12
Мљекари ускоро блокирају путеве

Предсједник Удружења Владимир Усорац рекао је да су пољопривредници послали позив Влади за договор о исплати дуговања и додао да ће, уколико им премијерка Жељка Цвијановић у року од пет дана не исплати подстицаје, извести тракторе на магистралне путеве. Усорац је истакао да ће сваког дана бити блокиран по један магистрални пут у: Приједору, Прњавору, Дервенти, Градишци и тако даље. Блокада ће, рекао је Усорац, кренути из Приједора, и за почетак трајати сат времена. Ако ни то не уроди плодом, ићи ће, кажу, у тоталну блокаду, а дићи ће се, тврди, на стотине пољопривредника из цијеле Српске.

Усорац је раније изјавио да Министарство пољопривреде мљекарима дугује осам мјесечних подстицаја. Укупна дуговања за подстицаје износе 41,3 милиона марака, а прошлогодишњи дуг износи 16,3 милиона марака, истакао је Усорац.

Министарство пољопривреде на најављене протесте мљекара одреаговало је најавом исплате дијела подстицаја за прошлу годину. На рачуне пољопривредних произвођача данас би требало да буде уплаћено пет милиона марака.

БН телевизија (П.М.)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

хехе

07.06.2016 11:12

А јесу досадни пољопривредници, мени их је искрено зао, али сами су криви за ово, не зеле ниста ново да уце, да примјењују нове технологије, да предју у профитабилне гране типа воцарства ако имају мање од 15 хектара, вец хоце да раде како су им дједови радили прије 100 година, а и дрзава да је паметна, укинула би потпуно субвенције за млијеко, а увела за малине, јабуке, сљиве, гроздје, корнисоне, парадајз и слицно сто се мозе лако извести у Русију и еу

ОДГОВОРИТЕ
Name

сократ

07.06.2016 11:17

Непричај глупости.

Name

хехехе

07.06.2016 11:47

Ја не прицам глупости него истину, боље узми то млијеко и одгој теле па тови бикове, боље цес проци, а најпрофитабилније да предјес на овце, воце и поврце.

Name

Жирко

07.06.2016 12:58

Друже мој појма ти немаш ни о чему, ти незнаш ништа радити осим паметовати. Ако немаш крава мораш не само млијеко увести него и телад за узгој а нико ти неће прву и другу класу продати за узгој из увоза можеш само трећу добити или четврту, крава ти је ти даје доста више од млијека ал шта теби треба причати обтоме када појма немаш...

Name

хехе

07.06.2016 19:49

Кад немам појма, засто сте онда досли у ову ситуацију да страјкујете??? Са друге стране, како мозес бити конкурентан некоме ко има 3000 крава и неколико хиљада хектара равних ораница у властитом власниству??? Казем ти овце, козе, малине, корнисони, парадајз, јагоде, сљииве, јабуке, гроздје па цак и цвијеце је исплативије производити него млијеко...

Name

бл

08.06.2016 09:33

Мозда си у праву али поента је у томе да Влада не плаца оно сто је законом преузела као своју обавезу.

Name

Драгомир

07.06.2016 11:15

За произвођаче млијека ови подстицаји су њихова плата. Од тога могу купити добар ауто, стан итд. Иначе права зарада им је на поврату пдв-а, као што то многи раде. Заједно са власницима пољопривредних апотека, у жаргону "да одрадимо једну фактуру".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

07.06.2016 14:03

Па друзе млијеко се плаћа са пдв-ом ал се и све купује са пдв-ом од репроматријела и колико предас млијека толико морас са рацунима да покријес инаце морас намиривати пдв разлику, људи су сретни да могу покрити то...

Name

неко

07.06.2016 11:16

Ниста од тога ст вам је људи каните се цоравог посла никоме није стало да ви производите млијеко и месо кад знате да вас еу увоз са ниским цијенама убија у појам. Престаните да гурате Сизифов камен и поцните да се бавите нецим сто је ново за бога милог илл оцекујете да це људи увјек бавите истим послом без промјена заувјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

07.06.2016 11:38

Блокирајте зграду Владе а не путеве. Докле ће свако незадовољство бити манифестовано блокирањем путева чиме највише шкодите недужним грађанима који путују или иду на посао.

ОДГОВОРИТЕ