Педофил мамио жртве преко Фејсбука

Горан Остојић (43), који је прошле седмице ухапшен због сумње у искориштавање дјеце и малољетника за порнографију, своје жртве мамио је преко друштвене мреже Фацебоок, преко које је успио наговорити дјецу да му шаљу слике својих обнажених тијела.

Република Српска 07.06.2016 | 08:07
Педофил мамио жртве преко Фејсбука

Предатора, рођеног у Тузли, а настањеног у Козарској Дубици, пријавили су родитељи из Братунца, који су тако успјели спасити дјецу из канџи педофилије. Након пријаве он је покушао напустити земљу, али је ухапшен на граничном прелазу Рача код Бијељине од стране припадника Граничне полиције БиХ, а на основу потјернице коју је за њим расписао МУП Републике Српске.

Како је јуче саопштено из Центра јавне безбједности у Бијељини, на највећој друштвеној мрежи имао је неколико профила, преко којих је добијао фотографије, али их и слао.

"Током криминалистичке обраде код њега су пронађени и привремено одузети предмети који се доводе у везу с извршењем овог кривичног дјела", речено је кратко из бијељинског ЦЈБ-а.

Он је, иначе, након хапшења предат у надлежност Окружног тужилаштва у Бијељини, на чији је захтјев суд одредио једномјесечни притвор.

Опасност за дјецу на интернету вреба са свих страна, а прилику да се у то увјери јавност је имала и у случају Мирка Благојевића, радника Агенције за идентификациона документа (ИДДЕЕА), који је оптужен за задовољавање полних страсти пред другима.

Њега је у клопку намамио новинар једног бањалучког листа који му се представио као четрнаестогодишња дјевојчица, а пред којим је путем веб камере и мастурбирао.

Акција "Андромеда", која је спроведена у новембру прошле године, такође је показала како у непосредној близини живе људи спремни да искористе дјецу на монструозан начин.

На подручју Бањалуке, Добоја и Бијељине тада је ухапшено осам особа због посједовања и приказивања дјечје порнографије.

Извор: Независне новине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Жељко

07.06.2016 07:34

,,Родитељ" Зашто не објавите слику педофила,можда се врти и око школа,да можемо потпуно заштитити децу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

07.06.2016 08:30

Што ће дјеца на фацебоок-у ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

миладин

07.06.2016 09:22

Нека новинари прате мало владајућу структору и сниме њихово оргијање- да народ види кога и ста подрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родитељ

07.06.2016 10:09

Дјеци треба забранити кориштење фејсбука. Родитељи су криви.

ОДГОВОРИТЕ