И.Н. Сарајево: Од Додиковог начелника признање за Додика!?

Повеља општине Источно Ново Сарајево, поводом крсне славе Спасовдана, биће додијељена предсједнику Републике Српске Милораду Додику за заслуге у помагању развоју ове локалне заједнице, одлучила је Скупштина општине на данашњој свечаној сједници.

Република Српска 06.06.2016 | 16:42
И.Н. Сарајево: Од Додиковог начелника признање за Додика!?

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић истакао је да је између двије славе у овој општини урађено много, те да су ове године започети или планирани многи инфраструктурни пројекти.

Он је након сједнице Скупштине општине рекао новинарима да је ово једна од средина у Републици Српској која и у овим тешким временима иде добрим и снажним корацима напријед.

"Општина ће у овој години за реализацију пројеката издвојити више од 2,5 милиона КМ", навео је Ћосић и додао да су завршени радови на дјечијем обданишту површине 700 метара квадратних и капацитета 80 дјеце предшколског узраста и 20 јасличког.

"Завршени су унутрашњи радови и ових дана треба да почну радови на спољашњем уређењу који би требало да буду окончани до краја јуна. Ускоро ће бити расписан и тендер за опремање обданишта како бисмо ишли у избор правног облика дјечијег обданишта и почели са радом око 15. септембра", појаснио је Ћосић.

Ћосић је нагласио да је Источно Ново Сарајево риједак примјер општина која биљежи раст броја становника.
Поводом крсне славе општине Источно Ново Сарајево - Спасовдана, у сриједу, 8. јуна, биће одржана свечана Спасовданска академија на којој ће бити уручена општинска признања. На Спасовдан, 9. јуна, у Цркви Светог Ђорђа биће служена Света литургија, а након тога положени вијенци и откривен реконструисани Централни споменик, те обиљежен Дан формирања Прве сарајевске механизоване бригаде.

Ломљење славског колача биће обављено у ресторану "Аурора", а у вечерњим часовима улицама општине проћи ће славска литија.

У 20.00 часова биће одржан концерт Културно-умјетничког друштва "Славија".
У петак, 10. јуна, планирано је отварање игралишта и турнир у баскету, као и музички програм "Дани изворне пјесме", те концерт Етно групе "Траг".

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

РАДЕ

06.06.2016 15:17

СВЕ СУ ФИРМЕ ПОЗАТВАРАНЕ, СТРАЈКОВИ НА СВЕ СТРАНЕ, А СТАЛНО СЕ НЕСТО СЛАВИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

шумар !турбо.

06.06.2016 19:10

Р.раде:само чудак ! који НИМАЛО непозна тржне законитости ' МОЖЕ тако НЕШТО лупетафи!!боље ти је да ћутиш'

Name

раде

07.06.2016 12:08

Хајде шумаре појасни мало своје погледе...

Name

о

06.06.2016 16:16

Е мој јадо само да је теби добро а остали ко их је.е

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Саровиц

06.06.2016 17:39

И мени никада није било боље у зивоту!!!

Name

сирогојно

06.06.2016 17:54

И ГЛАВНИ ПЈЕВАЦ БАЈА....НЕ МОЗЕ НАМ НИКО НИСТА...ХЕХЕХЕ...СОЛО КОНЦЕРТ ЗА ГЛУХЕ И СЉЕПЕ...

ОДГОВОРИТЕ