Представљамо шампионку Ролан Гароса: Краљица шљаке из Каракаса - Гарбиње Мугуруса!

Четврта тенисерка света ће памтити четврти јун као дан када је била на врху. Овај датум ће бити упамћен као дан када је Гарбиње Мугуруса освојила Ролан Гарос.

Тенис 06.06.2016 | 23:15
Представљамо шампионку Ролан Гароса: Краљица шљаке из Каракаса - Гарбиње Мугуруса!

У финалу је пала ни мање ни више него Серена Вилијамс, трострука освајачица пехара на париској шљаци и тенисерка са 21. Грен Слем титулом.

У два сета, са освајањем поена када је то било најпотребније Гарбиње Мугуруса је успела да уђе у историју и освоји свој први пехар на неком од четири највећа тениска догађаја године.

Прошле године је дошла до фиала Вимблдона, али тада је Серена била боља, славила је 6:4, 6:4. Сада је дошло време за наплату старих рачуна, а најбоља на свету није хтела да се „вади“ на повреду или распоред. Честиала је бољој од себе.

Тенисерка која игра под заставом Шпаније рођена је пре 22 године у Каракасу, отац јој је Баскијац, а мајка Венецуеланка. Тенисом се бави од треће године, а професионалка је од 2012. После толико година труда и рада дошло је време за највећу награду – пехар на Грен Слему.

У претходне две године Луси Шафаржова и Марија Шарапова су је заустављале у четвртфиналу, али сада није било стајања.

„Имала сам у виду да је то могуће, веровала сам да је могуће. На сваком мечу на ком сам играла до финала напредовала сам. Било ми је битно да се емотивно не истрошим и то сам успела“, рекла је Гарбиње Мугуруса.

Она је постала тек пета тенисерка која је два или више пута победила Серену на Грен Слемовима. То су пре ње урадиле Саманта Стосур, Жастин Енан, Венус Вилијамс и Џенфер Капријати. Од Серене је изгубила у финалу Вимблдона, али сада није било места за грешке.

„На свим мечевима са њом сам промашивала неке шансе, не само у финалу Вимблдона. Тада сам била јако нервозна, нисам могла да се контролишем, нисам могла да размишљам“, присетила се Мугуруса.

На твитеру јој је на победи честитао и Рафаел Надал.

„Помислила сам да није могуће да опет ово урадим, и помислчила сам како је он успео да то уради девет пута. Али сјајно је то што ми се Рафа обратио, за Шпанце је ово главни турнир“, рекла је Шпанкиња, којој је родна Венецуела и даље у срцу.

„Надам се да ћу инспирисати људе. Венецуела је у мом срцу, иако играм под шпанском заставом. Не играм само за Шпанију, играм за обе државе“, рекла је Гарбиње Мугуруса.

Ова млада Шпанкиња са венецуеланско - баскијским пореклом већ има једнан трофеј на Грен Слемовима и једно изгубљено финале. На Олимпијским играма је очекујемо у трци за медаљу.

Показала је да може и колико може, показала је да сваким даном све више напредује. Гарбиње Мугуруса је на мисији – она жели трон, жели прво место на ВТА листи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар