Ивановић: Показали смо много слабости! Знамо шта треба исправити!

Капитен Србије Бранислав Ивановић рекао је да је утакмица против Русије показала много слабости и да је познато шта треба да се поправи до квалификација.

Фудбал 06.06.2016 | 16:15
Ивановић: Показали смо много слабости! Знамо шта треба исправити!

Србија је под вођством новог селектора Славољуб Муслина победила Кипар у Ужицу (2:1), Израел у Новом Саду (3:1) и на крају у недељу у Монаку играла нерешено с Русијом (1:1).

"Одиграли смо максимално што се нас тиче у овом тренутку. Видело се много слабости, за разлику од претходне две утакмице, али то је нормално. Има низ ствари које морамо да поправимо до квалификација за Светско првенство да би то све било још боље", рекао јеИвановић новинарима у Монаку.

Ивановић је рекао да је задовољан урађеним у претходне три утакмице.

"Прве две утакмице смо победили, а потом нисмо изгубили од јако озбиљне екипе каква је руска. Задовољни смо и то ће нам дати додатно самопоуздање пред наредне изазове. Напредовали смо много, можемо још и надам се да ћемо деловати још чвршће и озбиљније", казао је Ивановић.

Као једну од слабости, капитен је навео реализацију, за коју је рекао да мора да буде на вишем нивоу. Он је додао да Србија више нема шта да изгуби, већ да једино може много да напредује.

"Нисмо успели. Радује реакција после примљеног поготка. Нисмо погнули главе, што је добро, али опет, не би требало да нам се дешавају такви пропусти у одбрани", казао је Ивановић.

Када је реч о новом селектору Славољубу Муслину, Ивановић је рекао да се види да је он квалитетан стручњак.

"Нема ту много шта да се прича. Види се озбиљност, идеја, све што је потребно једној екипи. Волео бих да имамо још две недеље да радимо заједно, онда би све било феноменално. Морамо да будемо довољно интелигентни, да брзо упијамо јер од њега свакодневно може да се научи много", рекао је Ивановић.

Говорећи о новим саиграчима у репрезентацији, десни бек енглеског Челсија је казао да је шансу заслужио свако ко се нашао на списку селектора. Посебно је истакао Немању Милуновића.

"Свако ко је овде је заслужио шансу. Нови играчи су добри, имају велику жељу. Милуновић је све три утакмице одиграо на високом нивоу и то је за њега подстрек да ради још боље и да се наметне селектору за квалификације", рекао је Ивановић.

Фудбалери су дан уочи утакмице с Русијом били гости у ресторану најбољег светског тенисера Новака Дјоковића. Ивановић је рекао да је то била велика част за његове саиграче.

"Ђоковић је најбољи амбасадор наше земље у историји спорта. Позив је био велика част. Он је увек велика мотивација, идол свима нама. У њега гледамо и поносимо се њим", рекао је Ивановић.

Репрезентација Србије ће квалификације почети 5. септембра, када ће бити домаћин Ирској. У групи су још Аустрија, Велс, Грузија и Молдавија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар