Разочаране породице саме воде истраге

У мору нерасвијетљених убистава која су се десила у бањалучкој регији у посљедњих двадесет година, велики дио њих се односио на сасвим обичне и породичне људе, који нису били у сукобу са законом, а ни са криминалцима, а који су опет ликвидирани на најбруталнији начин.

Република Српска 06.06.2016 | 07:42
Разочаране породице саме воде истраге

Ко је и зашто убио њихове најмилије, одговори су које породице никада нису добиле, па данас, годинама послије, углавном разочарани у рад правосуђа, паралелно воде истраге и сами покушавају доћи до трагова који би показали пут према убици.

Весна Кузмановић готово пуних 13 година чека и нада се да ће неко открити убицу њене мајке Невенке Прерадовић (65), која је мучки убијена у децембру 2003. године.

Несретна жена је у својој кући у Шаринцима, код Прњавора, пронађена мртва, свезаних руку и ногу, са марамицом у устима и видним траговима од удараца. "Ако било ко зна нешто по питању овог случаја како би нам помогао, заузврат смо спремни дати награду", каже Весна, која сумња да се цијели случај заташкава или прикрива.

Додаје како је и превише времена прошло, а рад тужилаштва оцјењује као катастрофалан. У страху да ће доживјети сличну судбину и да годинама неће сазнати ко јој је убио мужа је и Љубица Стојановић из Приједора.

Прије тачно годину дана Остоја Стојановић (64) брутално је претучен на прагу породичне куће у Доњим Гаревцима, а од тешких повреда преминуо је два мјесеца касније. Од тада па све до данас пут жене која је свој живот посветила томе да се овај случај расвијетли је сваки дан исти.

Посјета гробљу, посао, полиција па тужилаштво.

"Све и један минут времена сам посветила томе. Сваки дан сам у полицији, а ниједан извјештај о изузетим доказима нисам добила. Суд и тужилаштво ћуте о свему. Увијек добијам исти одговор, а то је: 'Радимо на томе'", испричала је Стојановићева.

Из Окружног тужилаштва у Бањалуци су кратко "Независним" рекли како се оба случаја и даље налазе у фази истраге.

(Независне новине)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

06.06.2016 06:29

Наше сусдство је дно дна. Пљачкаши са политичком заштитом их плаћају да раде све контра струци...само погодују већим интересима, нема ни П од правде и права.

ОДГОВОРИТЕ