Новак Ђоковић у финалу Ролан Гароса!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић за финале Ролан Гароса бори се са великом надом белог спорта Домиником Тимом. 

Свијет 03.06.2016 | 16:57
Новак Ђоковић у финалу Ролан Гароса!

ГЕМ, СЕТ, МЕЧ! НОВАК ЈЕ У ФИНАЛУ РОЛАН ГАРОСА! Ђоковић - Тим 6:2, 6:1, 6:4

5:4 - Било је драматично, било је 30:30, али је Тим успео да прекине серију најбољег на свету и тек још мало продужи полуфинале.

5:3 - Наставља се серија, Новак је потврдио брејк петим узастопним гемом. Кренуо је Тим храбро на мрежу, али је добио неухватљив бекхенд под ноге и сада ће сервирати за опстанак у мечу...

 
4:3 - БРЕЈК! Наставља Ноле да меље, везао је и четврти гем, па је направио преокрет. И то феноменално. До две брејк шансе дошао је тако што је у високом луку вратио лоб, Тим је нешто слабије одиграо, што је први на свету казнио фантастичним форхендом. Био је то идеалан увод у одузимање сервиса...

3:3 - Кад је био под притиском, Новак је сјајно одиграо и од 0:3 стигао је до 3:3, и потпуно се вратио у овај трећи сет.

1:3 - Врло важан гем припада Ђоковићу, да прекине серију ривала и помери се са нуле у трећем гему. Брејк заостатка је и те како надокнадив, знао је Ноле да се врати из оваквих ситуација, па зашто не би и сада...

0:3 - Ова игра већ личи на предводника новог тениског таласа... Тим је без изгубљеног поена потврдио брејк, узео сва три гема у трећем сету и потпуно придобио публику која је почела да прави и "таласе" током паузе.

0:2 - Ево коначно узбуђења, јер је Тим направио БРЕЈК! Стекао је две шансе да одузме сервис Новаку који је форхенд дијагоналом спречио прву, али је одличним ударцем Аустријанац успео да унесе неизвесност у ово полуфинале.

0:1 - Први гем у трећем сету припада Тиму, који више нема шта да изгуби, и очигледно је да ће играти све растерећеније...

2:0 у сетовима за Новака!

6:1 - КРУПНИМ КОРАЦИМА ИДЕ НОВАК КА ФИНАЛУ!

Први његов ас и нова грешка Тима из бекхенда били су довољни за 40:15 и две сет лопте, а већ прву је први тенисер света бекхендом материјализовао!

Тим је узео само три гема од укупно 15, а игра сезону каријере, па и то говори колико је Ноле доминантан...

5:1 - ДРУГИ БРЕЈК! Све полази Новаку за руком, Тим апсолутно не може да му парира. Стекао је две брејк шансе, прву није искористио, али јесте другу и на корак је до другог сета. Маестрално игра Ђоковић...

4:1 - Сигурна потврда брејка... Са само једним изгубљеним поеном Новак је наставио да граби и ка освајању другог сета, јер у право време мења ритам и представља нерешиву енгиму за ривала.

3:1 - БРЕЈК ЗА НОВАКА!

Чак 12. грешком из форхенда, а затим укупно 24. (овога пута из бекхенда), Тим је поклонио Новаку две брејк шансе. Прву је поништио асом, првим у мечу, док је другу Ноле искористио новом грешком ривала. За сада иде све како Ђоковић жели...

2:1 - Доминантно, са нулом, е тако је Ђоковић поново повео у другом сету. Кад га слуша сервис, мало ко може да му парира, а у тој групи Тим још није.

1:1 - Тим је све бољи, опуштенији и прецизнији, па би могло да буде право полуфинале... Кренуо је Новак на мрежу по поен, али га је од наредне недеље седми тенисер света натерао на грешку.

 1:0 - Решио је Новак да не излази толико на мрежу, већ се определио за игру са линије. Нису му "пролазиле" све замисли, враћао је Тим лоптицу, али и грешио, па је Ђоковићу припао уводни гем другог сета.

6:2 - БРЕЈК! ШКОЛСКИ ЧАС ТЕНИСА! НОВАК ЈЕ ОСВОЈИО ПРВИ СЕТ!

5:2 - Показује Тим шта све уме, а уме много... Натерао је Новака да пошаље лоптицу у мрежу, па је стекао брејк шансу на коју је стигао сјајан одговор.

Како је само Ђоковић напао. Храбро је изашао на мрежу и спречио брејк уз стиснуту песницу приликом прославе, да би затим још једном смечовао приликом офанзиве и једним лаким поеном дошао на гем од првог сета. Врло битан гем...

ПРВИ СЕТ У ТОКУ Ђоковић - Тим 4:2

 4:2 - Какав гем, фантастичан гем... Сва лепота тениса је виђена уз сјајне потезе и публика је могла да ужива у више од шест минута колико је трајао.

Као и у сваком претходном на сервис Тима, и у овом је Новак имао брејк шансу, коју је Доминик поништио сјајном бекхенд паралелом. После четири изједначења успео је Аустријанац да сачува сервис.

4:1 - Контролише Ђоковић дешавања на париској шљаци терена "Сузан Ленглен". Иако је Тим све опуштенији, самим тим су му и ударци све прецизнији и снажнији, Ноле је сачувао предност брејка.

3:1 - Новак је вратио сервис брзине 218 километара на час и одличним нападом успео да дође до брејк шансе. Ако је Тим најбоља млада нада, чини се да му још треба како би се приближио Новаку...

Ипак, после доброг сервиса је прецизном бекхенд дијагоналом успео да се извуче из проблематичне ситуације. Оно што је посебно мучило Тима је чак 10 неизнуђених грешака наспрам једне Ђоковићеве, али је успео да се помери са нуле.

3:0 - Прошло је 11 минута од почетка полуфинала и сва три гема су припала Нолету. Почели су да све дужим разменама удараца и све за сада припадају првом тенисеру света који је уз један изгубљен поен потврдио брејк.

2:0 - БРЕЈК! Идеалан почетак за Новака... Тим је у благом грчу, први пут је у полуфиналу гренд слема, што је Ђоковић одмах казнио. Прву брејк шансу није искористио, али јесте другу, јер је натерао младог Аустријанца да лоптицу врати у мрежу.

1:0 - СЈАЈАН ПОЧЕТАК! Новак је први сервирао, то је радио одлично и без изгубљеног поена је узео уводни гем!

МЕЧ ЈЕ ПОЧЕО!

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

горан

03.06.2016 15:06

Ноле све цеститке. За мене си одавно најбољи. Сто висе краси те јос једна особина, не цовјек људина. Само тако настави.

ОДГОВОРИТЕ