Видео - финале НБА лиге: "Епизодисти" пресудили, Вориорси воде 1:0!

Голден Стејт Вориорси повели су у финалној серији НБА лиге против Кливленд Кавалирса.

Кошарка 03.06.2016 | 16:20
Видео - финале НБА лиге: "Епизодисти" пресудили, Вориорси воде 1:0!

Вориорси су славили 104:89 у првом мечу финала плеј-офа, репризе прошлогодишње борбе за титулу.

Кључни играчи "ратника" Стефен Кари и Клеј Томпсон су подбацили постигавши свега 20 поена заједно, али су се истакли њихови саиграчи из другог плана.

Најефикаснији је био Шон Ливингстон са 20 поена (8/10 из игре), док је Дрејмонд Грин додао 16 уз 11 скокова, 7 асистенција и 4 украдене лопте.

Харисон Барнс је постигао 13 поена, 12 је имао Андре Игудала уз 7 скокова и 6 асистенција, док је Кари убацио 11 (4/15) уз 6 асистенција, као и Леандро Барбоса уз перфектан шут из игре (5/5), док је Ендру Богут додао 10, а Томпсон тек 9 (4/12) поена.

Кавсе је предводио Кајри Ирвинг са 26 поена (7/22), Леброн Џејмс је био на корак од трипл-дабл са 23 поена (9/21), 12 скокова и 9 асистенција, док је Кевин Лав убацио 17 (7/17) уз 13 ухваћених лопти.

Друга утакмица игра се такође у Оукленду у ноћи између недеље и понедељка.

Мучење против Оклахома Ситија забринуло је навијаче Вориорса, али након првог меча финала имају нови разлог за оптимизам. Иако су "Спласх бротхерс" Кари и Томпсон потпуно заказали погодивши тек осам од 27 шутева, погодивши тек у завршници прве тројке, клупа Голден Стејта је била на врхунском нивоу.

Епозидисти Вориорса су постигли 45 поена наспрам свега десет резервиста ривала, што је пресудило у неолекивано лаганој и убедљивој победи у првом мечу борбе за прстење. Такође, Кавси су неуобичајено много грешили, изгубили су 18 лопти што је "ратницима" донело 25 поена.

"У таквој ситуацији је веома тешко победити, посебно у гостима, без обзира шта неко уради. Није битно како чуваш Карија и Клеја, нити Дрејмонда", рекао је Џејмс.

Иако нису били међу ефикаснијима, вероватно кључни појединци победе Вориорса били су МВП прошлогодишњег финала Игудала са 12 поена, 7 скокова, 6 асистенција, али и повремено сјајној одбрани над Џејмсом. Пратио га је Леандро Барбоса који је после мање повреде леђа шутирао без грешке 5/5 за 11 поена.

"Ово је сјајан знак да можемо победити у финалу и без сјајних партија њих двојице (Кари, Томпсон, прим. аут). Али ово није изненађење за нас. Знамо да имамо талентовану клупу, доста сјајних играча, такав је наш тим последњих година", рекао је тренер Вориорса Стив Кер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар