'Фићом' из Београда стигли до Нолета у Париз

Нација смо која воли спорт и своје спортисте – некада смо можда и превише критични према њима, али само у "жару борбе" и зато што нам је толико стало.

Србија 03.06.2016 | 12:58
'Фићом' из Београда стигли до Нолета у Париз

Данас је најбољи српски спортиста Новак Ђоковић – не само српски, него и свјетски, али у домовини се његове побједе и порази доживљавају са посебним емоцијама.

Из једне такве емоције родио се невјероватан план – доћи из Београда до Париза Фијатом 750, популарним "фићом". Њега су осмислили и реализовали Велибор Ђаковић и Драган Гаврић.

“Сарајлија сам поријеклом, али живим у Трешњи, сеоцету поред Београда“, каже нам Велибор, који је преузео улогу спикера цијеле експедиције, али представио нам се и Драган, родом из Братунца који такође данас живи у Београду.

“Већ дуго планирамо да урадимо ово из захвалности према Новаку, али лакше је освојити седмицу на лотоу него добити карте за Ролан Гарос, поготово људима са наших простора јер не може нашим картицама да се плати. Ове године, уз помоћ пријатеља који живе у иностранству, дошли смо до карата и одлучили да реализујемо идеју коју планирамо већ три године“, објашњава Велибор.

Заједно су прешли 2700 километара да би стигли до главног града Француске – пет дана пута, а чак су стигли и два дана раније. Та два дана урачунали су за неки већи квар, али и "фићо" се показао храбрим и поузданим.

“Има много догодовштина, биће лијеп документарни филм послије свега. Из Београда нас је испратило више од 50 "олд тајмера" из нашег клуба, у Сарајеву је била велика фешта, у Загребу и Љубљани мало мања, али много је дивних успомена“, прича лијепо расположени Велибор, коначно у комплексу Ролан Гароса.

Направљена је и група на Фејсбуку под називом "АллезНоле", на којој можете пратити читаво путовање, а Гавра је искористио боравак у Паризу за – ни мање ни више, него свадбу.

“Изгледа да ће "фића" имати још једну важну мисију у Паризу. Мој копилот Гавра прије два дана запросио је своју дјевојчицу и видим нешто се није бунила. У пола дана смо средили цркву, музику, кафану, фотографа, а биће и почасни круг црвеном муњом по Паризу на којој ће писати "јуст марриед", пише Велибор на страници.

Ипак, чак и вјенчање пада у други план пред основним циљем мисије – Ђоковићевим освајањем Ролан Гароса.

“Наша жеља је да се на овај начин захвалимо Новаку јер је толико доброг урадио за нас и за цио регион, да и ми покушамо позитивном енергијом да допринесемо да он освоји трофеј који му недостаје“.

За сада су нашли по карту за полуфинале и финале, али рачунају да ће обојица успјети да уђу.

“Искористићемо балканску сналажљивост“, смију се.

Велибор и Гавра кажу да не морају да упознају Новака, али да би веома вољели да му предају један поклон.

“Није важно да га упознамо, важно је да он освоји. Понијели смо књигу у коју су се уписивали људи на нашем путу и слали су Новаку поруке, потрудићемо се да нађемо начин да му то дамо. Књига је скоро пуна“, закључује Велибор.

А како ћете назад у Београд?

“Па фићом, наравно“.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цвијетин

03.06.2016 11:07

Свака цаст дивим се овим младицима. Патриоти нема ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

03.06.2016 11:14

Е то је једна лијепа вијест...а коментара нема...Људи коментарису само нека зла и којекакве глупости о политицарима...Браво за овако несто момци,свака цаст.....Да је богдом висе оваквих мозгова и идеја....ВОЛИМО ТЕ НОООООЛЛЛЛЛЕЕЕЕЕЕЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

03.06.2016 15:11

Љубав према спорту и Нолету. Браво момци.

ОДГОВОРИТЕ