Званично: Црква изгорјела због свијећа

Пожар у српској цркви Светог Саве на Менхетну изазвале су свеће запаљене за Ускрс које нису биле добро угашене, саопштио је портпарол њујоршких ватрогасаца.

Свијет 03.06.2016 | 09:05
Званично: Црква изгорјела због свијећа

Како је навео, домар није добро угасио свеће које су верници палили, што је довело до пожара.

"Истражитељи су утврдили да су неугашене свеће изазвале пожар", рекао је Френк Грибон у четвртак, преноси "Њујорк пост".

Како наводи њујоршки лист, не очекују се кривичне пријаве.

Позивајући се на изворе из истраге, лист наводи да "постоје докази да је чувар С. Љ (69) ненамерно изазвао пожар".

Велики пожар потпуно је прогутао српску Цркву Светог Саве у центру Менхетна у ноћи између 1. и 2. маја, а жртава и повређених није било.

Истог дана су изгореле још три православне цркве на три континента, па је било доста спекулација о томе да су пожари изазвани намерно.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РадикалНО

03.06.2016 07:49

Ко још нормалан вјерује Американцима. Вјероватно је вјетар пренио пожар и на остале три цркве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атеиста.

03.06.2016 08:41

Занимљиво како у оваквим ситуацијама богојазљиве мустерије вјерске фирме никада не казу како је то све Бозје дјеле, како су се нпр. црквени великодостојници и радници толико одродили од Бога и народа да је овај послао поруку тако сто је запалио цркву. Мислим, зар није логицније то, него упирати прстом без икаквих доказа. Ако не логицније, онда хрисцанскије свакако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

03.06.2016 08:58

Када су Американци могли саопштити да је неколико Арапа тек тако отело неколико Боинга и порушили торњеве у Њујорку и Пентагон онда могу саопштити и да су свијеће запалиле цркву.

ОДГОВОРИТЕ