Готово је! Марка напушта "Змајеве"!

Селектор рукометне репрезентације Босне и Херцеговине Драган Марковић најавио је да ће након бараж дуела против Шведске, без обзира на исход двомеча, напустити клупу "змајева".

Остали спортови 03.06.2016 | 11:00
Готово је! Марка напушта "Змајеве"!

Утакмице баража за Свјетско првенство у Француској 2017. године против Шведске биће посљедње за Драгана Марковића на клупи рукометне репрезентације БиХ!

Селектор који је са "змајевима" прошле године остварио највећи успјех у историји пласманом БиХ на Свјетско првенство у Катару тако је након много перипетија одлучио да напусти клупу бх. селекције.

"У договору са мојом породицом и будућим клубом, одлучио сам да након баража против Шведске нећу више бити селектор БиХ. Преузео сам много посла у новом клубу. Велика су одрицања, тако да у посљедњих пет година скоро никако нисам био код куће", рекао је Марковић приликом гостовања на телевизији ОБН.

Марковић ће каријеру наставити у њемачком Вилштету, са којим је потписао четворогодишњи уговор.

"То је, поред Борца, моја друга кућа. Ту сам као играч и тренер провео десетак година и могу слободно рећи да се враћам кући", рекао је још увијек актуелни селектор БиХ.

Много тога лошег дешавало се у и око Рукометног савеза БиХ у посљедњих годину дана. Марковић је и раније најављивао одлазак, али је на договор играча одлучио да остане. Ипак, сада је одлука дефинитивна.

"Превише се тога издешавало. Било је превише потцјењивања, прешло је мјеру, тако да сам у једном тренутку рекао: 'Дошао сам достојанствено, тако желим и да одем'. Обећао сам играчима да ћу остати још ове двије утакмице и да ћу их одвести на СП! Без обзира на све, даћу све од себе, а и моји играчи. Изгинуће за сваку лопту", поручио је селектор "змајева".

Против некадашњег свјетског и европског шампиона, бх. репрезентативцима сигурно неће бити лако. Ипак, селектор Марковић увјерен је да његов тим може пружити достојан отпор, па зашто да не и елиминисати фаворизованог ривала.

"За разлику од неких, увијек изводим најјачи састав. Уиграни смо, у екипи је гро играча који су прошле године изборили пласман на СП, те играли квалификације за ЕП. С тим играчима побјеђивали смо и екипе које су реално боље од нас, тако да с пуним повјерењем у моје играче нападамо Шведску", нагласио је популарни Марка.

Како је истакао, сви с великим нестрпљењем очекују дуеле са Швеђанима.

"Има ту мало нервозе. У ичшекивању смо велике утакмице и биће то празник за све нас. Када доживите да играте са рукометном велесилом за нешто тако велико, за одлазак на Свјетско првенство, морате бити изузетно поносни. Драго ми је да смо одрадили квалификације како треба, јер није се било лако вратити након шока на СП у Катару, гдје нисмо успјели проћи у други круг".

Марковић је бх. рукометаше водио од октобра 2011. године, када је заузео упражњено мјесто након одласка дотадашњег селектора Војислава Рађе.

Подсјетимо, у квалификацијама за СП сљедеће године, БиХ је такмичење у групи завршила на првом мјесту испред Словачке, Литваније и Косова са скором од пет побједа и само једним ремијем. До другог узастопном првенства свијета, бх. тим покушаће доћи преко Шведске.

Скандинавци су домаћини у првом мечу у Векшеу 12. јуна, док је реванш три дана касније у сарајевској "Скендерији". Побједник баража избориће пласман на свјетску рукометну смотру, која ће бити одржана у Француској у периоду од 11. до 29. јануара 2017. године.

БОРАЦ

Марковић се присјетио и дешавања у његовом бившем клубу, Борцу из Бањалуке. "Некоректности сам доживио и у свом Борцу. Са 200 гледалаца дошао сам на 5.000, десетак пута имали смо распродат 'Борик', а много њих мисле да то може боље и љепше. Данас се мој Борац лагано враћа са 5.000 на 200 гледалаца. Тако је и у репрезентацији. Одједном су се појавили неки мишеви које до сада нисам виђао. Лијепо је бити у репрезентацији и директор, и секретар, и предсједник, и селектор. Када је лијепо, сви желе да се сликају… Ја нисам такав. Више сам 'народни тренер'", поручио је Марковић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар