РГ - Хероина 13. дана: Кики Бертенс - полуфинале режирано у Мароку!

Кики Бертенс је наставила да буде ноћна мора за фаворизоване ривале на овогодишњем Ролан Гаросу, овога пута је победила Тимеу Бачински.

Тенис 02.06.2016 | 23:15
РГ - Хероина 13. дана: Кики Бертенс - полуфинале режирано у Мароку!

У првом сету се Пољакиња држала , али је Бертенс на крају узела сет 7:5, а у другом девета играчица света није имала шансе.

“Заиста не знам, немам идеју како се осећам, али сам срећна. Мислим да још увек не могу да верујем”, истакла је узбуђена Холанђанка после меча.

Бертенс се у овој рубрици нашла и трећег дана, када је савладала Анђелику Кербер, тако да је сам почетак турнира наговештавао велике ствари за 58. тенисерку на ВТА листи. Ипак, киша је доста променила услове у односу на сам старт турнира.

“Терен је био јако спор, а лопте тешке, услови за игру су били тешки. Било је јако тешко да се игра агресивно, поготово против Тимее која често мења ритам”, додала је Бертенс.

После тријумфа над Кербер холандска тенисерка није имала намеру да стане. Редом су падале Дарија Касаткина и Медисон Киз, а оваква форма је последица једног изгубљеног полуфинала.

“Оно што сам запатила из ове сезоне је полуфинале у Рабату, Тамо сам имала меч лопту, а на крају сам изгубила јер сам била под великим стресом. После тога сам дуго разговарала са тренером и мислим да сам се после тога смирила”, истакла је Бертенс, која је у каријери једном освајала турнир у Мароку.

Успела је да преброди и физичке и менталне препреке које су је спречавале да у претходним сезонама дође до самог врха женског тениса, тако да је сада било парво време за велика дела.

“Ментално се осећам јако добро, али физички је било јако тешко данас. Имала сам проблема са листом, посебно у другом сету. Последње две године су биле јако тешке за мене. Прво сам, имала операцију чланка, а после тога сам доживела још проблема са здрављем. Ове сезоне сам радила пуно и осећам се сјајно”, сматра Холанђанка.

Сада следи дуел са Сереном. Већ је Американка елиминисала једну од наших хероина, мада је Јулија Путинцева пружила сјајан отпор. Као ни Казахстанка, ни Бертенс нема шта да изгуби у мечу са неприкосновеног на ВТА листи, али једно је сигурно – Серену чека врашки тежак посао.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар