Ченг: Новака су добијали и Стан и Енди...!

Мајкл Ченг, освајач Ролан Гароса 1989. године, каже за Б92 да је Стан Вавринка главни конкурент Новаку Ђоковићу за трофеј на другом Грен слему сезоне.

Тенис 02.06.2016 | 19:20
Ченг: Новака су добијали и Стан и Енди...!

Ченг не отписује ни Ендија Марија, истиче да је рано да се говори о обарању Федереровог рекорда од 17 Грен слем титула, а осврнули смо се и на пораз његовог ученика Кеија Нишикорија.

“Не мислим да је Надалово повлачење утицало на Новака јер је свестан колико га тешке препреке чекају до краја. Истина, нема ни Федерера, али ту су Мари и Вавринка – то су двојица играча која су побеђивала Ђоковића у важним мечевима, Енди у Риму пре неколико недеља, а Стан га је добио прошле године у финалу. Неће бити лако Новаку и сигуран сам да је спреман на велику борбу“, каже Ченг за Б92 и додаје:

“У овим условима, Вавринка би имао већу шансу јер њему одговарају овако ’тешки’ услови, док ће Енди морати да буде још чвршћи по овако спором терену. Рекао бих да је Стан главна конкуренција Новаку“.

Новак тренутно има 11 Грен слем титула, шест мање од рекордера Роџера Федерера.

“Мислим да је мало рано за причу о томе, да будем искрен, чак мислим да ни Новак не размишља о томе, већ се концентрише на Ролан Гарос који још није освојио“.

Ченг је тренутно тренер Кеија Нишикорија, којег су многи видели у завршници турнира, али он је испао у осмини финала од Ришара Гаскеа.

“Разочаравајући пораз – почео је добро, али киша нас је прилично пореметила. После тога је Кеи био без жара, док је Гаске са публиком иза себе играо сјајно. Добро је играо на шљаци ове сезоне, зато нас је овај пораз мало пореметио“.

Ченг је у финалу 1989. године савладао Лендла и то је остала његова једина Грен слем титула, иако је играо још три финала – по једно у Паризу, Мелбурну и Њујорку.

“Прошло је много времена, али увек ми је посебан осећај када се враћам у Париз, посебно да играм на турниру легенди. Увек уживам“, закључио је Ченг за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

02.06.2016 18:35

Зитронен Ниггер!!!

ОДГОВОРИТЕ