Радоњић: Против Партизана морамо да будемо на евролигашком нивоу!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његова екипа мора да игра на евролигашком нивоу уколико жели победу у првом мечу финала Суперлиге.

Кошарка 03.06.2016 | 13:00
Радоњић: Против Партизана морамо да будемо на евролигашком нивоу!

Кошаркаши Црвене звезде дочекују у петак екипу Партизана у првој утакмици финала плеј-офа Суперлиге Србије. Финална серија се игра на три победе.

"Дошли смо до завршетка ове сезоне, почиње финална серија... Сматрам да је финале очекивано и да има посебно тежину, јер се ради о утакмицама вечитих ривала које су, осим борбе за титулу, увек више од тога", рекао је Радоњић новинарина у хали "Александар Николић".

Звезда је у полуфиналу елиминисала Мега Лекс, док је Партизан, после три утакмице, био бољи од ФМП-а. Радоњић је истакао да је екипа Партизана сада много боља од екипе са почетка сезоне.

"Партизан је сад драстично боља екипа него што је био на почетку сезоне. Ја лично не бежим од улоге фаворита, желимо трофеј, али Звезда мора да игра на евролигашком нивоу ако жели да победи", навео је Радоњић.

Тренер Звезде је рекао да црно-бекли имају квалитет, искуство, играче који знају да играју велике мечеве, играче који су освајали титуле...

"Чињеница да је Новица Величковић дошао у тренутку када се воде ове борбе показатељ је озбиљности и намера црно-белих. Зато то од нас изискује да морамо да будемо на евролигашком нивоу и да на тај начин додјемо до оног што желимо - титуле. Такодје, за нас је од изузетног значаја и да амбијент буде евролигашки", казао је Радоњић.

Он је додао и да су сви играчи здрави и спремни за сутрашњи меч. Радоњић у овој финалној серији домаћег шампионата може да постане и тренер са највише победа у Звезди, односно да на вечној листи "прескочи" Ранка Жеравицу, па је новинаре занимало да ли му је то додатна мотивација.

"Сада само размишљам о сутрашњем мечу", кратко је рекао Радоњић.

Из Црвене звезде су поручили да улазница неће бити у продаји, да ће у халу ући сано навијачи са сезонским улазницама, као и да ће одредјени број карата бити подељен пријатељима клуба и спонзорима. Како је речено, полиција ће донети коначну одлуку о томе да ли ће бити размене улазница између два клуба.

Прва утакмица финала плеј-офа Суперлиге Србије измедју Звезде и Партизана игра се у петак од 21.00.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар