Сурфовање и скејтбординг на Олимпијским играма?!

Извршни одбор Међународног олимпијског комитета (МОК) предложио је да се још пет спортова укључи у олимпијски програм за Игре у Токију 2020. године.

Остали спортови 11.06.2016 | 19:45
Сурфовање и скејтбординг на Олимпијским играма?!

МОК је на састанку у Лозани предложио да се осим комбинације бејзбола и софтбола у олимпијски програм укључе и сурфовање, карате, спортско пењање и скејтбординг.

Пет спортова је представљен заједно, а одлука ће бити донета на Генералној скупштини МОК-а, августа у Рио де Жанеиру, уочи Олимпијских игара.

Потпредседник МОК Џон Коутс је рекао да је Извршни одбор једногласног донео одлуке о пет нових спортова.

Додао је да они доносе "добру равнотежу спортова који су веома популарни у Јапану, и оних којима су занимљивији младима". Коутс је рекао да су бејзбол и софтбол праћени у Јапану где карате има велику и дугу традицију.

Он је навео да је спортско пењање "спорт у настајању" у Европи, да је сурфовање "потпуно нова култура" за Олимпијске игре, а да је такмичење у скејтборду посебно привлачно младима.

оутс је навео да је МОК предложио скејтбординг јер су се о томе договориле Медјународна федерација за такмичење на ролерима и Међународна федерација за скејтбординг, која би требало да предводи тај спорт на Олимпијским играма.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар