Продата најскупља торба на свијету

Женска ташна, направљена од коже крокодила са Хималаја и дијаманата, продата је на аукцији у Хонг Конгу за износ већи од 300.000 долара.

Занимљивости 02.06.2016 | 09:37
Продата најскупља торба на свијету

На аукцији у Хонг Конгу, којом је обележена тридесета годишњица азијској представништва куће Кристи, продата је Биркин ташна, произвођача "Ермес", од коже ретке врсте крокодила и копчом од злата украшеном дијамантима.

 Након што је цена прешла износ од 300.000 долара, ова ташна је постала најскупља на свету.

Потпредседник аукцијске куће Кристи, Метју Рубингер, рекао је да је торба сада власништво приватног колекционара, али није могао да открије ко је купац нити одакле је.

"Ово је један од оних тренутака када се заједно радују и купац и продавац' рекао је Рубингер.

Ташна је направљена по стандардном кроју Биркин ташни, сашивена је од коже ретког сивкастог крокодила са Хималаја, копча за затварање је од квалитетног белог злата, а украшенна је десетокаратним дијамантима. Представници Кристија је називају "ремек делом", преносе медији.

Рубингер је објаснио да ташна, због употребљених драгоцених материјала, представља "колекционарски експонат" и додао да компанија "Ермес" производи годишње једну или две ташне од ове коже, али без драгог камења и племенитих метала.

Блиц

фото: сцмп.тв

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ноцна мора

02.06.2016 22:02

отворим врата кад неко ми оставио ту таску. Мајице од 2-3 марке. Нико неце то да купи. Наставите сами прицу.

ОДГОВОРИТЕ