Хрвати избацили Југославију из пјесме "Липе цвату"!

Песма "Липе цвату" Бијелог дугмета и даље је популарна широм бивше Југославије, али изгледа да за некадашњу државу у тој песми више нема места.

Забава 02.06.2016 | 09:25
Хрвати избацили Југославију из пјесме "Липе цвату"!

Ова песма се и даље пушта на радио станицама, али негде у измењеном облику. Наиме, како преноси портал Слободна Далмација, "Липе Цвату" емитована је на Радио Сплиту јуче око пола осам, а реч Југославија, која је део текста, једноставно је избачена.

 Тако је уместо "Баш ме брига где си отишла, равна ти је Југославија, баш ме брига, ниси дете, све у корист твоје штете", измењени стих звучао овако: "Баш ме брига где си отишла, баш ме брига, ниси дете..."

Блиц

фото: yоу тубе

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Иван

02.06.2016 15:07

Избациће они ускоро сами себе из сопствене државе, нека их, само нека наставе тако, нека се и даље осврћу за давно умрлом Југославијом која је одувек била недоношче, док им странци откупљују и оно мало државе која им још остаде јер је готово читава Хрватска, бар оно што вреди, скоро у потпуности под контролом странаца који на њих гледају као на своју служичад. Па ако им је то прави пут онда свака им част, само нека наставе тако, нека и даље преслушавају старе песме и цензуришу све речи које почињу са "Ју...."! Смешни су заиста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ригхт

02.06.2016 22:04

Ћазим Чолаковић, Хамдија Чустовић ‎– Југославијо На Балкану / Пјевај Земљо о Јединству

Name

Ладарице - Југославијо

02.06.2016 22:05

итд

ОДГОВОРИТЕ