Легијину кућу нико не смије да купи

Вила Милорада Улемека Легије у Филмском граду дата је на трајно коришћење предшколској установи “Чукарица” која је ту отворила “Дечји вртић”.

Србија 02.06.2016 | 07:45
Легијину кућу нико не смије да купи

У другом делу ламеле исте виле који није одузет и припада Улемековој супрузи Александри Ивановић нема никога. Како сазнајемо, у Дирекцији за одузету имовину и Влади Србије је одлучено да Улемекова вила неће ићи на лицитацију и да је корисније да буде коришћена као дечја установа.

"Да је вила ишла на лицитацију, питање је да ли би се неко усудио да је купи, а постојала је могућност да једини купци буду Улемекови сарадници и пријатељи. Када су продаване заплењене покретне ствари Дарка Шарића, међу купцима су углавном били његови пријатељи" каже извор. 

Када је вила преузета јуна 2009, испред куће су стајали Улемекови саборци из “црвених беретки”, док су адвокати покушали да оспоре улазак представника Дирекције, а његова супруга је демонстративно непосредно пре тога одвела децу код комшија. 

Међутим, вила је пре доласка представника Дирекције била потпуно испражњена и чак је и струја била искључена. Једино је остала опремљена кухиња и дја

кузи уграђен у купатилу.

Комшије кажу да Александру Ивановић нису виђали у вили од 2005. Улемек се предао 1. маја 2004. баш испред те куће.

"Она не долази овде. Никад је нисмо видели, а стално пролазимо овом улицом" каже један од комшија.

Други пролазник каже да се о дешавањима у тој кући по комшилуку шире трачеви.

"Свашта се прича, али то ништа није проверено, па је боље да ћутим. Ту нема никога, али се с времена на време чују гласови из дворишта", каже станар Улице Илије Стојадиновић, у којој је под бројем 87 Улемекова кућа.

Госпођа која редовно шета пса поред Улемекове куће такође каже да Александру годинама није видела у тој кући, нити је икада приметила да било ко долази. У делу куће, који се води под истим бројем на коме су и улази за део који је одузет Улемеку и делу који припада Александри, јесте и део који је купила њена тетка.

Преко велике гвоздене капије, којом је ограђена цела кућа, видео се веш на сушилици испред улазних врата, у дворишту није било никога, али је кретање новинара забележено камерама које су постављене испред улаза у Александрин део. 

Запослени у предшколској установи “Чукарица”, иако су на први сусрет веома љубазни, на питање о томе да ли и ко живи у кући су одбијали да било шта кажу.

Улемеку је 2011. трајно одузет део виле од 187 квадрата, због сумње да је вила стечена криминалом, а прошле године Апелациони суд је правоснажно потврдио одлуку. Он у Забели издржава казну затвора од 40 година због убиства Зорана Ђинђића, злочина земунског клана, на Ибарској магистрали и убиства Ивана Стамболића.

Улемекова супруга Александра је 2004. са фирмом “Станком” склопила уговор о куповини ламеле Б од 149 квадрата, док је њена тетка исте године купила трећи део куће. Александра се, међутим, из куће иселила 2009. и преселила код мајке у стан у оближњој улици.

Тужилаштво је на почетку тражило да се одузме и Александрин део куће, али је Специјални суд одбацио овај захтев уз образложење да је она доказала порекло имовине.
 

Извор: Блиц/Информер

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Војник

02.06.2016 06:01

Дајте војним лицима и полицајцима. Решење стамбеног питања без надокнаде,па ћете видјети колико има кандидата. Добро предложио би самцима или људима са удатом дјецом, па нека Легија дође на кафу има нас са м....ма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топ

02.06.2016 06:05

Одличну вилу је саградио од плате специјалца. Да су специјалци МУП-а РС који су опљачкали оклопно возило имали овакве плате, сигурно не би пресретали паре по друмовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знам

02.06.2016 06:55

Херој???

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијана

02.06.2016 10:34

Добар је пуститега да покаже појединцима

ОДГОВОРИТЕ