Дјевојка запаљена јер је одбила просидбу

Мештани пакистанског села Горњи Девал мучили су, а потом и запалили младу жену учитељицу, јер је одбила просидбу сина директора школе, потвдила је данас полиција.

Свијет 01.06.2016 | 13:53
Дјевојка запаљена јер је одбила просидбу

Марију Садакат (19) напала је група мештана у понедељак у селу Горњи Девал у близини летовалишта Муре, надомак главног града Исламабада.

"Она је тешко мучена, а потом жива запаљена. Одвели смо је у Исламабад у болницу, јер је давала знаке живота. Данас је подлегла повредама", рекао је Абдул Басит ујак девојке, која је подлегла повредама.

Ожалошћени рођаци су протестовали испред болнице када је полиција пренела њено тело у Центар за обдукцију, пренео је АФП.

Ујак убијене девојке је изјавио да је Марију напао директор приватне школе, у којој је радила као учитељица, зато што је одбила да се уда за његовог сина.

Пребијању девојке су се придружили и пријатељи директора школе.

"Син директора је разведен и дупло је старији од Марије, тако да је она одмах одбила просидбу и кренула кући. Директор и његови другови су је пратили, потом викали и на крају напали", рекао је Басит.

Полиција је саопштила да је Марија дала изјаву пред смрт и да је на основу тога ухапшен један осумњичени, а да је у току потрага за још четири починиоца, наводи АФП.

Лекар болнице у Исламабаду Ашеи Ишани је изјавио да се стање девојке побољшавало, обзиром на повреде органа нанете батинама, али да "није могла да преживи последице високог степена опекотина".

Ово је други случај за месец дана да је Пакистанка линчована због одбијања просидбе.

Први случај је убиство 16-годишње девојке коју су мештани, по налогу старешина села Јирга, задавили, а потом спалили њено тело.

Стотине Пакистанки годишње убију мештани, или рођаци да би, како кажу, "сачували част своје породице".

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар