Муслин: Имам визију, али недостају ми играчи!

Селектор Србије Славољуб Муслин рекао је да не треба "победи гледати у зубе" након тријумфа над Израелом, као и да је тријумф важан због самопоуздања играча.

Фудбал 31.05.2016 | 23:15
Муслин: Имам визију, али недостају ми играчи!

"Почели смо са много дебитаната, са играчима који нису играли заједно. То није штимало, али победи не треба гледати у зубе. Важно је психолошки што смо победили, да играчи врате самопоуздање", рекао је Муслин новинарима после утакмице у Новом Саду.

Србија је победила Израел са 3:1 у пријатељској утакмици и тако забележила други тријумф од када је Муслин преузео место селектора репрезентације.

"Можемо да будемо задовољни, посебно другим полувременом. Треба бити реалан, 3:1 је победа, али није све у реду, јер није. Важно ми је како су се играчи понашали. С времена на време, то је било одлично", казао је Муслин.

Он је истакао да је још рано говорити о томе како ће да изгледа стартна постава квалификације за Мундијал 2018. године.

“Имам своју визију, али недостаје нам много играча. Има доста повређених играча, поготово на средини терена. Наравно, за самопоуздање је најважније када побеђујемо“, истакао је селектор Србије.

Селектор је после новинарског питања казао да репрезентација жели да игра "брже, атрактивније, ефикасније".

"Тежимо ка томе, али није лако то направити. Радимо. Не иде нам у прилог то што мењамо много играча, али хтео сам да видим све. Видео сам могућности младих. Још су млади, фали им искуство, које је веома важно. У другом полувремену сам ставио играче који редовно играју у добрим лигама и све је деловало другачије", рекао је Муслин.

Наредни противник Србије биће Русија, а утакмица ће се играти 5. јуна у Монаку и то ће бити последња утакмица "орлова" пред почетак квалификација за СП.

Србија је утакмицу играла у Новом Саду пред око 10.000 гледалаца.

"Хвала на подршци, без навијача не може да се игра фудбал. Својим односом, резултатом и дисциплином смо се одужили на неки начин. Атмосфера је била предивна. Надам се да ће тако бити и даље и да ће бити све више навијача на стадиону када игра репрезентација", рекао је Муслин.

Коментари / 0

Оставите коментар