РГ: Киша потопила фавориткиње – испале Радвањска и Халеп!

Киша није направила проблеме само Новаку Ђоковићу, првом фавориту у мушкој конкуренцији, већ и тенисеркама које су претендовале на титулу.

Тенис 31.05.2016 | 17:30
РГ: Киша потопила фавориткиње – испале Радвањска и Халеп!

У уторак су у року од само пола сата испале друга и шеста носитељка на Ролан Гаросу – Агњешка Радвањска и Симона Халеп.

Симону је у четвртом колу елиминисала Сем Стосур са 7:6 (7-0), 6:3, док је Радвањска изгубила од феноменалне Цветане Пиронкове, резултатом 2:6, 6:3, 6:3.

Пољакиња је веома лако добила први део игре, иако је и тада виђено много брејкова. Уследила је пауза због обилних падавина, па се Бугарка вратила на терен потпуно опорављена. Није много форсирала, али је сјајно чекала грешке ривалке и изједначила у сетовима.

На самом почетку другог два пута узастопно је одузела сервис Аги и потом привела меч крају после више од 130 минута активне игре.

Девојка за коју је до сада важило да игра само Вимблдон, у четвртфиналу другог Грен слема сезоне чека Аустралијанка, која је направила преокрет против Халеп.

Шеста играчица на свету имала је брејк предности половином првог сета, али га је испустила када је сервирала за 1-0. Отишло се у тај брејк, Стосур је додатни гем добила са ’нулом’ и потпуно преузела контролу над дуелом.

На самом почетку и крају другог сета одузимала је сервис Симони, што јој је било довољно да се у следећу рунду пласира за нешто више од 100 минута.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар