Селектор БиХ, Марковић: Швеђани су фаворити, али изгинућемо на терену!

Селектор рукометних “змајева” пред двомеч баража истиче да су Швеђани фаворити, али да данас свако сваког може да побиједи.

Остали спортови 01.06.2016 | 14:20
Селектор БиХ, Марковић: Швеђани су фаворити, али изгинућемо на терену!

Драган Марковић, селектор рукометне репрезентације БиХ сутра ће у Мостару окупити свој изабранике и почети припреме за бараж дуеле са Шведском за Свјетско првенство 2017. године у Француској.

Оно што селектора радује дан уочи окупљања је чињеница да се нико од 19 позваних играча није пожалио на повреду и да би сви требали доћи у Мостар.

"Нико се од момака које сам позвао није јавио са неким здравственим проблемом. То је оно што је за нас најважније и што ме посебно радује. Дакле, рачунам на све играче које сам позвао. Већина их је у завршници сезоне играла у доброј форми. Наравно, увијек може боље, али сам и са те стране задовољан. Имаћемо десетак дана да се припремимо за Шведску. Размишљаћемо само о тој првој утакмици у Ваксжу и спремати тактику за Швеђане. Тек када се заврши први оглед, мислићемо о ономе што нас чека у реваншу у Сарајеву“, казао је Марковић.

Према мишљењу селектора бх. тима, њега и његове изабранике чека двомеч са једном од најбољих свјетских репрезентација. Стога улогу апсолутног фаворита препушта Швеђанима.

"Нећу рећи ништа ново ако кажем да су они апсолутни фаворити. Имају феноменалну екипу, а овог љета иду на Олимпијске игре. Имају велике амбиције, у Рију желе медаљу и да нас елиминишу и пласирају се на Свјетско првенство. Са тимом који имају могу размишљати о таквим стварима, али ми ћемо учинити све да им те планове покваримо. Морамо се само присјетити великих репрезентација које смо побиједили,. Ако можемо играти са Данском, Њемачком, Исландом, Бјелорусијом, онда можемо и са Шведском. Важно је да се не уплашимо њиховог квалитета и снаге", додао је Марковић.

Отприлике у исто вријеме прије двије године бх. рукометаши су под водством Марковића припредили велику сензацију и елиминисавши Исланд пласирали се на своје прво велико такмичење, Свјетско првенство у Катару.

"Тешко је давати неке прогнозе унапријед, као и поредити те двије утакмице са Исландом са овим што нас чека против Шведске. Од тада смо имали доста ситних проблема, али сам се трудио да нас то не поремети. Након испадања из групе на Свјетском првенству и несретно завршених квалификација за Еуро 2016, успјели смо да се вратимо. То смо показали у овим квалификацијама које смо супериорно завршили на првом мјесту, освојивши 11 од 12 бодова. Поново смо постали свјесни наше снаге, али за успјех против Швеђана требаће нам максималан ангажман. Данас у рукомету свако сваког може побиједити. Важно је да 'изгинемо' за сваку лопту, па онда и ако изгубимо нећемо пуно жалити“,закључио је Марковић.

Селектор на окупљању очекује ове играче - голмани: Бењамин Бурић (Горење, Словенија), Марио Блажевић (ЦСМ Буцурести, Румунија), Арман Беширевић (Приједор); лијева крила: Ален Овчина (Вогошћа), Хариз Бегић (Коњух); десна крила: Мухамед Зулфић (Динамо Букурешт, Румунија), Анес Бечић (Вогошћа); лијеви бекови: Мирсад Терзић (МВМ Весзпрем, Мађарска), Никола Прце (Азотy, Пољска), Иван Милас (Оросхази, Мађарска); средњи бекови:Стефан Јанковић (Борац М:тел), Иван Карачић (Кадетен, Швајцарска), Марко Тарабоцхиа(Wисла Плоцк, Пољска), Јосип Перић (тQатар СЦ, Катар); десни бекови: Марко Панић (Цхамберy, Француска), Дејан Малиновић (Цретеил, Француска), Коста Савић (Селестат, Француска); пивоти:Владимир Врањеш (Пицк Сзегед, Мађарска) и Сењамин Бурић (Горење, Словенија).

Прву утакмицу баража за Свјетско првенство Шведска и БиХ играће 12. јуна у Ваксјоу, а реванш три дана касније у сарајевској „Скендерији“.

Кроз бараж ће се Француске покушати домоћи још осам европских репрезентација, а парови су: Чешка Република - Македонија, Пољска - Холандија, Русија - Црна Гора, Србија - Мађарска, Исланд - Португал, Словенија - Норвешка, Бјелорусија - Латвија и Данска - Аустрија.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоки

01.06.2016 19:47

Немој се само предавати унапред Марка.. У Сведској цете имати домацу атмосферу готово као и у БИХ .. Двије домаце утакмице и БИХ је на ЕП. Сретно

ОДГОВОРИТЕ