Младић скочио у Пливу и спасио живот жени!

Док је прекјуче око 17 часова са двојицом другова пецао рибу, седамнаестогодишњи Махир Рибић из Шипова ни слутио није да ће неколико тренутака касније постати херој чијим се подвигом с разлогом може поносити цијели његов град.

Република Српска 31.05.2016 | 10:30
Младић скочио у Пливу и спасио живот жени!

Наједном су, како наглашава, он и његови другови Предраг Миловац и Драган Ерцег угледали жену како плута у ријеци Пливи. Рибић се није двоумио шта му је чинити, већ је скочио у воду, извукао своју суграђанку на обалу и тако је спасао. Тиме је овај тинејџер ризиковао да и он западне у опасност, али га је надјачала жеља да помогне.

"Један од мојих другова помислио је да неко рони, а ја сам потом одговорио да није то у питању. Нисам оклијевао, већ, пошто мајицу ионако нисам имао, само сам изуо папуче, бацио штап, пришао води, те скочио у воду на главу", присјећа се Рибић у изјави за "Независне".

Убрзо је уочио да је његова суграђанка без свијести, а потом ју је извукао на обалу.

"На обали сам јој дао вјештачко дисање и фактички сам је оживио. То се све догодило на локалитету Шиповачке баре", напомиње Рибић.

Накнадно је сазнао да је ријеч о жени која има 49 година, те да је из мјеста Шумице. Она је, како напомиње, под њему непознатим околностима упала у воду.

"Била је мокра, па самим тим и тешка, али успио сам је извући. Моји другари су били на обали док сам је извлачио из воде, и звали су полицију", наглашава Рибић.

Када се жена освијестила, није говорила много о томе како је упала у воду и да ли је, евентуално, на овај начин покушала себи да одузме живот.

"Све вријеме је понављала: 'Откуд ја овдје?' Ништа друго није говорила", увјерава овај храбри тинејџер.

На мјесто догађаја потом је дошла полиција, те су полицајци жену смјестили у своје возило, а Рибић је отишао кући, с тим што је накнадно полицији испричао све детаље о томе како је спријечио трагедију.

"Научио сам пливати прије пет година. Сада могу да кажем да сам поносан што сам спасао нечији живот", закључује Рибић.

Из ЦЈБ Бањалука потврђено нам је да им је овај случај пријављен, али њихове потпуније информације до закључења овог броја "Независних" нисмо успјели добити.

Спријечили га да се убије

Брзом и ефикасном реакцијом полицајаца, заједно са грађанима, мушкарац, којем име није саопштено, спријечен је да се убије скоком са висећег моста у бањалучком насељу Новоселија. По подацима из ЦЈБ Бањалука, претходно је припадницима бањалучке Полицијске станице Лауш у суботу у 20.50 пријављено да тај мушкарац намјерава да изврши самоубиство, у чему је, срећом, касније и спријечен.

"То лице је збринуто у просторије Клинике за психијатрију.  Наводимо да је ово други случај у протеклих седам дана гдје је од стране полицијских службеника спријечено самоубиство", саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

грађанин

31.05.2016 09:19

Свака част младићу, да је још таких.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шипово

31.05.2016 09:48

Ех, дубина те рјечице је до кољена...

ОДГОВОРИТЕ