БХРТ гаси сигнал!

Управни одбор БХРТ-а јуче је донио одлуку да од 30. јуна привремено прекине продукцију и емитовање програма.

Босна и Херцеговина 31.05.2016 | 08:03
БХРТ гаси сигнал!

“Ова одлуке директна је посљедица дуга ентитетских емитера од 25 милиона КМ: Радио-телевизије Федерације БиХ 16,5 милиона, и Радио-телевизије Републике Српске 8,8 милиона КМ”, наводи се у саопштењу УО БХРТ, којег је потписао предсједавајући Есад Готовуша.

Из УО БХРТ наглашавају да институције државе нису ријешиле дуготрајан проблем РТВ таксе и финансирања јавног сервиса, те да је данашња одлука тиме изнуђена и само најављује реалне околности које ће настати након 30. јуна, када истиче досадашњи модел наплате РТВ таксе.

“Ова одлука имаће посљедице на функционисање цјелокупног система јавног емитовања. Управни одбор је наложио пословодству БХРТ-а да најтјешње сарађује са пословодствима ентитетских емитера на проналажењу рјешења која ће отклонити разлоге због којих је донесена одлука”, наводе у УО БХРТ и додају да због кризне ситуације у којој се БХРТ налази, Управни одбор ће бити у сталном засиједању:

“О овој одлуци и драматичној ситуацији у којој се налази БХРТ биће обавијештена јавност, домаће и релевантне међународне институције. БиХ ће, уколико се ништа не предузме, постати једина европска држава која неће имати јавни сервис на државном нивоу”.

На крају данашње сједнице извршена је и редовна ротација на позицији предсједавајућег. Од идуће сједнице, Управним одбором БХРТ ће предсједавати Сања Латиновић из Бањалуке.

Извор: Независне новине

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

модричанин

31.05.2016 06:38

Немојте га више ни палит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

31.05.2016 06:55

У овој назови држави су озидали све могуће потрошаче који постоје у једној Њемачкој, а привреде нигдје. Мораће се спустити на земљу и наставити живјети од узгоја оваца, коза и говеда, што је посао за њих. Проклет био ММФ који их је све ове године снабдијевао свјежим новцем тако да су могли да нам раде ово што су радили све ове године. Тај новац је све у овој држави поставио наопако. Телад мора возити сккупоцјене аудије, БМW-ове и Мерцедесе а мајсторима инжењерима су уништили све фабрике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

31.05.2016 07:15

Требало је одавно! Понасање ове медијске куце према Републици Српској је нецувено. Вијести из РС су послије стања на путевима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пеки

31.05.2016 07:18

Дабогда никад ни не прорадио и онако се на њему само срби окривљују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

31.05.2016 08:49

Слободно гасите и немојте ни пустати висе...Имамо ми нас РТРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

31.05.2016 10:28

Једна бошњачка тв финансирана и од српских пара мање. Машала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

31.05.2016 12:29

Што се мене тиче угасите одмах и немојте више никада упалити сигнал ни ви са БХРТ ни ФТВ ни РТРС не зна се ко је гори. Хвала Богу имају друге тв куће посебно стране а свакако се у задње вријеме дистанцирам од гледања вијести и политичких емисија ради свог здравља. Гледам документарце на Ал јазеери, Нат Гео, Хисторy, Дисцоверy и гледам њемачке програме тако успут усавршавам и језик који ће ми у догледно вријеме требати

ОДГОВОРИТЕ
Name

БХРТВ

01.06.2016 22:15

Никад је нисам ни гледао! Чак и када су спортски преноси?

ОДГОВОРИТЕ