Бараж: ''Побуњеници из Вимблдона'' на два корака од Премијер лиге!

Чудо звано Вимблдон: Пре 14 година навијачи су их дигли из мртвих, а данас су заједно запалили Вембли! Плимут је такође силно желео промоцију, чак 35.000 навијача допутовало је у главни град Енглеске с намером да са својим тимом прослави повратак у виши ранг, али је са друге стране била снажнија, јача емоција, и историја која је пронашла начин да доведе ствари у ред!

Фудбал 30.05.2016 | 21:20
Бараж: ''Побуњеници из Вимблдона'' на два корака од Премијер лиге!

Невероватна прича је добила чудесан наставак - Вимблдон данас слави улазак у Лигу 1, а пре само 14 година навијачи су га дигли практично "из мртвих", након што је првобитни Вимблдон пребачен у Милтон Кејнс и почео да живи под називом МК Донс. Присталице Вимблдона показале су да љубав према клубу може да буде јача од свих одлука клупских челника. У мају 2002. године изборили су се за своја права, добили су дозволу за оснивање клуба и формиран је АФЦ Вимбилдон, који је за 14 година постојања обезбедио шест промоција у виши ранг и следеће сезоне играће у трећем рангу енглеског фудбала.

Састав Нила Ардлија данас је пред 57.956 навијача на Вемблију надиграо Плимут у финалу плеј-офа. Одлука је пала у самој завршници меча, прво је Лајли Тејлор у 78. минуту погодио мрежу Лука Мекормака након сјајног центаршута Калума Кенедија, док је тачку на велико славље ставио страшни љубимац навијача Адебајо Акинфенва голом из пенала у 101. минуту! Да, добро сте прочитали - у 11. минуту надокнаде регуларног тока меча!

Огрмони нападач Вимблдона погодак је прославио скидањем дреса испод којег је била мајца са поруком "Беаст моде" или "мод Звери".

Плимут је такође силно желео промоцију, чак 35.000 навијача допутовало је у главни град Енглеске с намером да са својим тимом прослави повратак у виши ранг, али је са друге стране била снажнија, јача емоција, и историја која је пронашла начин да доведе ствари у ред.

Протеклих месеци причало се да ће ова невероватна прича АФЦ Вимблдона постати сценарио неког холивудског филма, а бољег сценарија од овог који су данас приредили његови играчи и навијачи неће бити.

Нови клуб је почео да се такмичи у сезони 2002/03 у деветом рангу такмичења, а после уводне године два пута заредом су шли у виши ранг. Затим су уследиле две године у седмој лиги, па опет две узастопне сезоне у којима је изборена промоција.

Сада су стигли до трећег ранга и две добре године их деле од великог друштва Премијер лиге у којој је оригинални Вимблдон са Винијем Џонсом и његовом „Лудом бандом“ играо деведесетих.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар