Добој: Ухапшен нападач на инспектора

Директор "Рашо" д.о.о. Душан Јефтић ухапшен је данас, због сумње да је физички насрнуо на инспектора, задавши му шаком ударац у главу, незванично сазнају "Независне".

Република Српска 30.05.2016 | 15:40
Добој: Ухапшен нападач на инспектора

"По документовању, против Д.Ј. Окружном тужилаштву Добој биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу напад на службено лице у вршењу службене дужности", саопштено је из ЦЈБ Добој.

Републичког водног инспектора Јефтић је истукао када је дошао у службену контролу фирме на којем је челу. Инспектор је, како истиче наш извор, задобио повреде и тренутно се налази на Одјељењу хирургије у Дому здравља Добој, гдје му је указана љекарска помоћ. Независне" незванично сазнају да је у питању инспектор Драган Деспотовић.

Из Републичке управе за инспекцијске послове потврдили су да се инцидент догодио када су три републичка водна инспектора, у оквиру редовног инспекцијског надзора, данас требала да изврше контролу уређења водотока и експлоатације шљунка.

"Доласком инспектора на лице мјеста, од којих је једна инспекторица, радници који су затечени нису дозволили вршење контроле већ су прво вербално, а затим и физички насрнули на инспекторе", речено је из Републичке управе за инспекцијске послове.

Док је један од инспектора покушавао да спријечи инцидент, лица која су затечена на мјесту догађаја насрнула су на другог инспектора и нису дозволили инспекторици да позове полицију.

"Повријеђени инспектор је службеним аутомобилом пребачен у Дом здравља у Добоју, а о догађају је обавијештена полиција", наводи се у саопштењу.

"Подсјећамо да ово није први пут да су инспектори изложени нападима. Било је случајева гдје су инспектори физички нападнути, гдје су им отимани мобилни телефони, скидани точкови са аутомобила, па чак и екстремних ситуација гдје су им животи били угорожени пријетњом ватреним оружјем", истичу из Републичке управе за инспекцијске послове.

Без обзира на пријетње, како поручују, они ће и даље да раде свој посао и никоме неће да дозволе да врши притисак на инспекторе. "Очекујемо од других надлежних органа да предузму мјере у циљу заштите наших службеника, као и од представника послодаваца и синдиката да пруже подршку инспекторима на терену", истакнуто је у саопштењу.

Извор: Независне новине

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Бн

30.05.2016 13:54

То нису инспектори него харачлије ове малигне бирократије која ко рак прождире ткиво друштва од кога живи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

31.05.2016 14:35

Боље размисли прије него сто написес глупост. Не знас ни ко је тај инспектор ни како ради.

Name

проф. Пендек Ефендија

30.05.2016 14:10

Ја схватам да је инспекторима републичке управе отежано да раде свој посао и да се често налазе на удару и нападима грађана. Пита ли се ико зашто је то тако. Систем је лош. Један инспектор вам дође у контролу ви му дате 500 КМ да напише да је стање уредно (мада ништа није у складу са законом). Задовољан он а и ви. Други пут вам дође инспектор кога неможете да подмитите, или дође исти тај инспектор који вам тражи 2000 КМ да напише да је све ОК. Ту тек тада настаје проблем. Ви немате 2000 КМ да му дате или инспектор неће паре да узме и жели да све одреди по закону и казни вас казном од 10.000 КМ. Тада долази до губљења разума и грађани просто тек тада нападују инспекторе без обзира на казну, штету итд. Разум пада пред корупцијом. У Овој држави нико не води рачуна о узроку проблема. Сви се бавимо последицама. У Томе није рјешење проблема те ће стога напади на инспекторе бити све жешћи и жешћи без обзира на казнену политику. Налазимо се пред вратима анархије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

30.05.2016 14:55

Није проблем у контроли вец је проблем у селективном приступи инспектор иде гдје му се казе

Name

Миле

30.05.2016 15:51

Јако много се проблема нагомилало, зивци су свима ко зице на гитари.

Name

ЛаВ

30.05.2016 14:53

Радници се бунили, па како да де не буне, инспектор слози казну и радницима нема плате пола године и висе, срецом директор је Саком на инспектора умјесто по дзепу радника :с

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

31.05.2016 14:37

Инспектор писе казну за уцињени прекрсај. А газде возају дзипове од 100к марака, а радницима немају од цега исплатити плату. А глупом народу крив инспектор, а не газда криминалац.

Name

кобац

30.05.2016 14:56

Ја сам у трговини био 40г , никад инспектор није добио више од кафе и сока и никад нисам кажњен . Покушали су из УИО да ме оглобе , али све је пало на суду . Ништа не плаћајте што вам инспектор наметне , без одлуке суда .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАЈ

30.05.2016 15:21

СЛАБО ГА ЈЕ ИСТУКАО ТО СУ НАЈГОРИ ЉУДИ ДЕСПОТ ТО ЈЕ ПРЕЗИМЕ ДА ТЕ БОГ САЦУВА ЈОС НИСАМ ЦУО ЗА ТО ПРЕЗИМА ДА ЈЕ ИКО РЕКАО ДА ВАЉА ЗЕМЉА ИМ КОСТИ ИЗБАЦИЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

30.05.2016 18:27

Папку један продани ста ти знас , прво цовјек се не презива Деспот вец прави православац са ић, друго цовјека лицно знам коректнијег нема , а ви сто лупетате треба да вас буде срам. Свако ко у овој земљи цаснои ради надрља и опет не ваља. поздрав од инспектора .

Name

ББС

30.05.2016 15:21

Није ми га зао...Они су легални рекетаси!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

31.05.2016 14:31

Боље ти је да размислис прије него сто несто тако написес. Немас појма ко је цовјек и какав је. Сутра це такви туци тебе и твоју дјецу.

Name

галеб

30.05.2016 15:45

Шаке му се позлатиле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

31.05.2016 14:29

Да видимо како це бити кад такви поцну туци тебе и твоју дјецу. Срам те било.

Name

Жирко

30.05.2016 19:20

Људи сваста коментарисете а појма немате. Људи прекопасе њиве све зато нису дали испекторима да удју на терен и није први пут да се догадја са овом фирмом посто су власници и неке од локалног становниста претукли који су се бунили. То је лако све провјерити посто од пољопривредног земљиста су само велике рупе остале као кратери од вулкана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

30.05.2016 20:37

И кад цовјек цасно радеци покуса да заустави не ваља и треба га туци, огорцен сам цитајуци колико је само мрзње . Нас треба истребити

Name

Михаило Микић

31.05.2016 04:13

Горане, ако СРБе истребиш ДОЋЕ на њихово мјесто муслимани, шиптари, кинези итд. па ћеш морати СРБе поново од земље да правиш. Зато бирај између СРБа и потирица!

Name

Суграђанин

01.06.2016 10:06

Жирко ти знаш шта и како ти лопови гузоње - инспектори су једни обични рекетаси а што се тиче тих момака ја их лично не познајем али могу рећи све најбоље о њима гдје год сам дошао све најбоље људи прицају поштени момци који раде свој посао а не гурају свој нос као ти гдје му није мјесто и сви ви знате да је инспектор претуцен а нико не зна да је тај исти дигао руку на газду у његовом приватном посједу мање завидите имаћете више успијеха у животу

Name

Саса

01.06.2016 15:54

Нека он само вади пјесак мимо закона и без дозволе, а кад вас суградјане опет поплави немојте се залити. То су све фини момци, каратисти и спортисти, ударају цовјека који не да није дигао руку ни на кога, вец ни тон повисио није.

Name

Горан

02.06.2016 07:06

Постоје свједоци записници фотодокументација да инспектор није ни стигао ниста реци а он га је нокаутирао толико о њиховом постењу. А после је исценирао како га је инспектор изазвао циста лаз али стици це их правда. Немојте насједати на лази ових мангупа из Добоја све као постењацине које краду дрзавну земљу.