Видео: Боксер из "Рокија" постао прави шампион свијета!

Тони "Бомбардер" Белев из Ливерпула претворио је снове у стварност и постао шампион света у крузер категорији у упражњеној WБЦ верзији.

Остали спортови 04.06.2016 | 17:00
Видео: Боксер из "Рокија" постао прави шампион свијета!

Белев је у последњем филму из серијала "Роки" (Крид) глумио боксерског шампиона који се на Гудисон парку бори за титулу првака света и осваја је против Адониса Крида.

Он је ту фантазију успео да оствари управо на стадиону вољеног Евертона, нокаутирао је Конгоанца Илунгу Макабуа на старту треће рунде, иако се сам нашао на патосу већ у првој.

Момак из Ливерпула је пред 15.000 навијача на првом боксерском мечу на Гудисону постао 13. Британац актуелни шампион света у боксу, а ово му је био трећи напад на титулу.

Конгоанац, који је добио 19 од претходних 20 борби, од којих 18 нокаутом, га је бацио у нокдаун већ у првој рунди левим крошеом, али је пун самопоуздања потценио 33-годишњег домаћег боксера па је убрзо спустио гард што га је скупо коштало.

Белев је комбинацијом левог крошеа и десног аперкта начео ривала, сатерао га на конопце, а онда га дотукао моћним левим крошеом.

Нови шампион је одмах после меча прозвао WБА и ИБФ шампиона из Русије Дениса Лебедева и бившег крузер шампиона земљака Дејвида Хеја, који се тренутно спрема за тешку категорију па је тешко очекивати њихов окршај.

"Рекао сам вам да сам Евертон. Због тога сам се подигао после нокдауна у првој рунди. Ништа ме није могло зауставити. Остварио сам сан, постао сам шампион, оно што јесам. Последњи пут када сам то видео на Гудисону било је у холивудском филму. Имао сам катастрофалне припреме. Пре четири недеље сам повредио ребро, леву шаку, пре две недеље сам био у хипербаричној комори. Али кога брига сад за то?", рекао је Белев.

Британски шампиони:
Тешка категорија – Тајсон Фјури (WБА, WБО), Ентони Џошуа (ИБФ)
Крузер – Тони Белев (WБЦ)
Суперсредња – Џејмс Дегејл (ИБФ)
Средња – Били Џо Сандерс (WБО)
Супервелтер – Лијам Смит (WБО)
Велтер – Кели Брук (ИБФ)
Суперлака – Рики Бурнс (WБА)
Лака – Ентони Крола (WБА), Тери Фланаган (WБО)
Перо – Ли Селби (ИБФ)
Бантам – Џејми Мекдонел (WБА), Ли Хаскинс (ИБФ)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар