Ф1 - Монте Карло, Хамилтон: Хвала Розбергу што је био џентлмен!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон захвалио се тимском колеги Нику Розбергу због џентлменског потеза на Великој награди Монака.

Остали спортови 30.05.2016 | 15:40
Ф1 - Монте Карло, Хамилтон: Хвала Розбергу што је био џентлмен!

Немац се мучио на улицама Монте Карла, па је уз сугестију тима пропустио Британца у 18. кругу, након чега је Хамилтон стигао и до прве победе у 2016. години.

"Знао сам да сам много бржи од њега, претпоставио сам да има проблеме. Знао сам да ниједан од нас не би победио да сам остао иза. Хвала му што је био џентлмен", рекао је Хамилтон.

У Мерцедесу постоји тимски договор између возача да ако један од њих нема добар темпо и довољну брзину те утиче на шансу овог другог да победи, мора да га пропусти.

"Била је болна, али лака одлука. Нисам био способан да се борим за победу. Упозорили су ме на темпо, па је било логично и потпуно разумљиво да се склоним", рекао је Розберг.

Тако је две недеље након што је избацио и себе и Розберга са трке у Шпанији, Хамилтон смањио заостатак за тимским колегом са 43 на само 24 бода после шест трка Ф1.

"Нисам очекивао овакву бодовну промену, али последњих пет трка је показало да је све могуће. Свестан сам својих грешака, и даље их правим, морам да се саберем", рекао јеХамилтон.

Британац је имао и доста среће у Кнежевини, до првог места је стигао након велике грешке Ред Була приликом пит-стопа тада лидера трке Данијела Рикарда.

"Возио је феноменално током целог викенда. Он је један од најбољих возача са којима сам се борио. Био је невеоватно близу, посебно када се трка настављала после прекида. Радујем се новим борбама са њимл. Требало би да буде поносан на то како је возио",похвалио је шампион ривала.

Следећа трка Ф1 на програму је 12. јуна у Монтреалу за Велику награду Канаде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар