Суботић у Премијер лиги, али не код Клопа?!

Некадашњи репрезентативац Србије Невен Суботић разговарао је са представницима Дортмунда и замолио их да током прелазног рока напусти клуб. Заинтересоване стране из Премијер лиге, али не оне које су многи очекивали.

Фудбал 07.06.2016 | 16:45
Суботић у Премијер лиги, али не код Клопа?!

Уколико се договори са представницима Дортмунда - Невен Суботић ће напустити овај клуб.

Некадашњи репрезентативац Србије је након лоше сезоне коју је углавном преседео на клупи, што због повреда, а што због форме, па је обавестио Управу Борусије да не планира да и наредне сезоне плату зарађује посматрањем утакмица.

Дортмунд је наводно спреман да га у летњем прелазном року прода или позајми клубу који ће му исплаћивати читав износ плате, а прва асоцијација многима је био Ливерпул Јиргена Клопа.

Тренер који га је "пронашао" у Мајнцу, а потом и одвео са собом у Дортмунд, ипак неће покушати да ангажује српског штопера и, незванично, поручио је Управи клуба са "Енфилда" да није заинтересован за њега.

Уместо тога, у трку за његов потпис укључили су се знатно "мањи клубови".

Штопер који је чинио скоро савршен тандем са Матсом Хумелсом у Дортмундова два похода на Бундес лигу и финале Лиге шампиона, и који је тада, спекулисало се бар, био на мети Манчестер јунајтеда, Арсенала, Барселона и сличних имућних клубова, своје минуте ће морати да заради у мањој средини.

У питању су два црвено-бела тима из Премијер лиге: Стоук и Сандерленд!

Према писању енглеских медија Марк Хјуз и Сем Алердајс желе да "оживе" каријеру Србина који је у последње време много кубурио са повредама што га је спречило у много томе, а нарочито у томе да се бори за место у стартној постави поред Хумелса, Гинтера, Сократиса и Бендера.

Сандерленд је сезону некако спасао у последњих неколико кола и избегао испадање из Премијер лиге, док је екипа Стоука, занимљиво, завршила само позицију иза Ливерпула - на деветом месту, али са једном од најгорих одбрана у лиги. 

"Желим да играм, ја сам борац. Ценим клуб и навијаче, али морамо да разговарамо о мојој будућности", казао је Суботић који ће вероватно тако појачати "армију" српских играча у Премијер лиги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар